Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Cemevi Başkanına Tekbirle Saldırdılar

Alevilik

Cemevi Başkanına Tekbirle Saldırdılar

İstanbul Kartal’da 50 kişilik gerici grup tekbir getirerek Cemevi Başkanına saldırdılar.

Tekbir Sesleriyle Linç Girişimi

Gezi Parkı Olayları sırasında polisin kullandığı plastik mermi ile yaralanan Ataşehir Pir Sultan Abdal Derneği ve Cemevi başkanı Metin Arslan dün de 50 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Cemevi başkanı Metin Arslan Gezi Parkı protestolarında polisler tarafından plastik mermilerle vurulmuştu.

Cemevi başkanı Metin Arslan Gezi Parkı protestolarında polisler tarafından plastik mermilerle vurulmuştu.

Gezi Parkı Olayları sırasında polisin kullandığı plastik mermi ile yaralanan Ataşehir Pir Sultan Abdal Derneği ve Cemevi başkanı Metin Arslan, Cemevi şoförü Mahmut Aktaş ile birlikte dün 50 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Tekbir getiren eli bıçaklı ve sopalı 50 kişilik grubun saldırısına uğrayan Arslan saldırıdan hafif sıyrıklarla
kurtulurken, feci şekilde darp edilen Aktaş ise Kartal Eğitim ve Araştırma hastanesinde yoğun bakıma alındı.

Kartal karakolundan olay yerine gelen polislerin olayı basit bir trafik kavgası olarak göstermeye çalıştığını öne süren Metin Arslan,” Tuttukları tutanakta trafik kavgası diye yazdıklarını görünce,kimliğimize yönelik çok ağır hakaretlere tabi tutulduğumuzu ve linç edilmek istediğimizi hatırlattım. Nitekim savcı da polislere mobese kamera görüntülerini isteyerek, olayları başlatan müteahhit bulmadan tutanağı kabul etmeyeceğini söyledi” diye aktardı.

(gazetevatan)

Sosyal medyada paylaşın
        
   
1 Comment

1 Comment

  1. serhad

    22/06/2013 at 07:30

    Değerlşi Canlar Gezi parkı için direnişte olanların çoğu Alevi ,Demokratlardan oluştuğuna eminim. Burda ençok zarar ziyan ve ölümleride yaşayan Alevi Canlardır. Bu gerici gruhu böyle başi boş bırakırsak bunlar Erdoğanın talimatlarıyla yapıyorlar. Bu durumda çokçiddi sorumluluklarımız vardır Avrupa ördütleri ve yürt genelindeki Alevi örgütlerin birlikte hareket etmeleri kaçınılmazdır artık. sivil toplum kuruluşları, gerçekten alevi Kızılbaş halkını savunan demokratik kitle örgütleri bu davaya el atmalarını bekliyoruz Sözüm ona yıllardan beri örgütlerin içinde mucadeje veren O Alevi Kızılbaşlar nerde Yıllardan beri alevi kızılbaşların kanını emerek hayat buldular ya şimdi nerdeler. bundan sonrasıda yokmudur??? vardır. Öcalan 21 mart acıklamasındaki Barış süreçini açıklarken tek bir Alevi vurgusu bile geçmedi. Alvi Kızılbaşlar bunu hesabını sormiyaçaklarmi???Daha nezamana kadar bu oprtunist tutumlarla Alevi Kızılbaş halkını kulanacaklar.?? Artık bunlardanda hesap sorulmalı ve bunların yargılanmalaerı gerekir Kimin silahı ile kime vuruyorlar.??

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − thirteen =

More in Alevilik

To Top