Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Gaziantep’te Alevilere IŞİD tehdidi

Alevilik

Gaziantep’te Alevilere IŞİD tehdidi

Gaziantep’te yaşayan Aleviler  IŞİD’li cihatçı teröristler tarafından ölümle tehdit edildi.

Dersimnews.com – Cihatçı terör örgütü IŞİD, Antep’te yaşayan Alevileri ölümle tehdit ediyor.

alevilere-isid-tehdidi-92901-5
BirGün’den Barış Şimşek’in haberine göre; Antep’te IŞİD’lilerin Ezidi kadınları internet üzerinden satışa çıkardığının belirlenmesinin ardından, Şahinbey ilçesine bağlı Düztepe mahallesinde yaşayan Alevileri de ölümle tehdit ettikleri ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Hacı Bektaşi Veli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Cem Evi’nin de bulunduğu ve Alevilerin yoğunlukta yaşadığı Düztepe mahallesine gelen bir grup IŞİD’li çeteci, mahalleliyi ölümle tehdit etti. Çeteciler, cemevinin bulunmasından dolayı tüm mahalleye saldırı olabileceğini söyledi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir mahalleli, can güvenliklerinin olmadığını, olası bir saldırıda Antep’in bir çok yerinde bulunan IŞİD’e ait hücre evlerinde yaşayan militanların kendilerine saldırabileceğini belirtti.

IŞİD TEHDİDİ YENİ DEĞİL

Antep’te IŞİD çetecilerinin tehditleri ilk kez yaşanmıyor. Halkların Demokratik Partisi Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Temmuz ayında Meclis Başkanlığı’na sunduğu ve geçici İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün yanıtlamasını istediği soru önergesinde, iki IŞİD çetecisinin HDP’nin Şahinbey ilçe eski yöneticilerinden birinin işyerine giderek kafasına silah dayadığına yer vermişti. Toğrul, başka bir grubun da birkaç gün sonra Demokratik Bölgeler Partisi İlçe Başkanlığı’na giderek ilçe yöneticilerini ölümle tehdit ettiği haberleri ile ilgili hükümetin önlem alıp almadığının açıklanmasını istemişti.

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 4 =

More in Alevilik

To Top