Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

CHP Kılıçdaroğlu’nun Memleketinde Seçim Bürosu Açtı

Dersim

CHP Kılıçdaroğlu’nun Memleketinde Seçim Bürosu Açtı

Dersim Milletvekilleri Hüseyin Aygün ve Kamer Genç, Nazımiye’de CHP seçim bürosu açılışına katıldılar. 

Dersimnews.com/Nazımiye – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğduğu Nazımiye’de  seçim bürosunun açılışına CHP Milletvekilleri Hüseyin Aygün, Kamer Genç, CHP Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, CHP Dersim Belediye Başkan adayı Hızır Bahtiyar Aytaç, CHP Pülümür Belediye Başkan Adayı Müslüm Tosun katıldı.

aytac-genc-aygun

Nazımiye İlçesi’nde CHP’li Belediye Başkanı ve 30 Mart seçimlerinde başkan adayı olan Cafer Kırmızıçicek’in seçim bürosunun açılışına katılan Tunceli Milletvekilleri Kamer Genç ve Hüseyin Aygün, Nazimiye ilçesinin genel başkanın memleketi olduğunu, bu nedenle kazanılması gerektiğine vurgu yaptılar.

Seçim bürosunun açılışı davul zurna eşliğinde yapıldı.  Seçim bürosunun açılışında CHP’li Belediye Başkan Cafer Kırmızıçiçek’in konuşmasıyla başladı. Kırmızıçiçek belediye başkanlığı döneminde yaptığı hizmetleri anlattı halktan destek istedi. AKP’nin Nazımiye Belediye Başkan adayını sert dille eleştiren Kırmızıçicek, “Nazımiye halkını parayla satın alacağını sanan hırsızlara 30 Mart’ta ders vereceğiz” dedi.

chp-nazimiye

Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün ise  konuşmasını Zazaca yaptı.  Halen belediye başkanlığı görevini yürüten Kırmızıçiçek’in önemli hizmetler yaptığını hatırlatan Aygün, “Belediye Başkanımız Cafer Kırmızıçicek, gerçekten önemli hizmetler yaptı, tekrar kazanması lazım, hepimiz el birliğiyle çalışmalıyız. Burası ayrıca genel başkanımızın memleketi olması nedeniyle daha da önem kazanıyor. Ama ben CHP’nin burada kazanacağına inanıyorum” diye konuştu.

GENÇ: NAZIMİYE HALKI ERDOĞAN’A DERSİNİ VERECEK!

Nazimiye’nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğum yeri olduğunu hatırlatan Kamer Genç, “Burası sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilçesidir. Eğer burada siz Nazimiyeliler, kendi evladınıza sahip çıkmazsanız, burada CHP çok büyük bir çoğunlukla oy almazsa, Tayip Erdoğan çıkıp diyecek ki, ‘SayınKılıçdaroğlu sen ne konuşuyorsun? Kendi ilçenden oy almadın, orada kazanmadın’ diyecek. Ben buraya bu amaçla geldim. Yoksa gelmezdim. Burada aday olan herkesi tanırım, ama burası genel başkanımızın memleketi, CHP burada büyük farklı seçimi mutlaka kazanmalı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı. Açılışa katılan vatandaşlara Dersim’in geleneksel yemeği olan şir ikram edildi.

 

 

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − twelve =

More in Dersim

To Top