Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

CHP Dersim İl Başkanı Zeytin: Bahçeli’nin Ziyareti Provakasyondur

Dersim

CHP Dersim İl Başkanı Zeytin: Bahçeli’nin Ziyareti Provakasyondur

CHP Dersim İl Başkanı Hüseyin Zeytin yaptığı açıklamada, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kent ziyaretini provokasyon olarak nitelendirerek, kente gelmeme çağrısında bulundu.

Dersimnews.comDevlet Bahçeli’nin 28 Kasım tarihinde Tunceli’yi ziyaret edecek olması nedeniyle il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Hüseyin Zeytin, bir aya yakın bir süredir Başbakan Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Dersim’in istismar edildiğini belirterek, “Bu iki liderin restleşmesi kesinlikle bir oyundur, provokasyondur.

huseyin-zeytin

Hüseyin Zeytin

Biz bunların ilimizin acıları üzerinden oynamalarını şiddetle kınıyoruz. Sayın Bahçeli, Davutoğlu’nun Hacı Bektaş’ta yaptığı konuşma üzerinden Dersim Halkına zalim, cani, alçak gibi onur kırıcı; akıl ve izandan yoksun kelimeler sarf etmiştir. Dün de bir televizyon programındaki restleşmenin ardından Dersim’e geleceğini açıklamıştır. Ortadoğu’da kan gölüne dönmüş, komşularımızın içinde bulunduğu bu sıkıntılı dönemde ülkemiz üzerinde oynanan oyun ve senaryoları kınıyoruz. Bahçeli’nin ilimize gelmesini istemiyoruz.  Sayın Bahçeli bir parti liderine yakışır sözler sarf etmedi. Sayın Bahçeli’nin çekilen bir acı üzerine, katliam üzerine söylediği sözler Dersim Halkını incitmiştir. Dersim halkı bundan dolayı çok kırgındır. Bahçeli’nin gelmesi bir oyun, bir senaryo bir provokasyondur. Dersim Halkını bu oyunlarına alet etmesinler. Dersim Halkı mazlum, demokrat bir halktır. Türkiye’de bölgesinde yüz yıl ileride olan bir halktır. Sayın Bahçeli’nin ilimize gelmesini istemiyoruz” dedi.

Ziyarete ilişkin daha önce de kentteki siyasi parti, sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar yaptıkları açıklamada Bahçeli’nin kente gelişini istemediklerini dile getirmişti.

CHP’Lİ VE HDP’Lİ MECLİS ÜYELERİNDEN BAHÇELİ’YE TEPKİ

Konuya ilişkin HDP ve CHP’lilerin İl Özel İdaresi önünde düzenlediği ortak açıklamayı İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yerlikaya okudu.

Yerlikaya açıklamasında ziyarete ilişkin şunları kaydetti: “Ak Parti İktidarı yıllardır politik olarak zor duruma düştükçe Dersim ve Aleviliği diline pelesenk ederek iç politik malzeme haline getirmektedir. Yakın dönem içinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Hacı Bektaş’ta başlayan Alevilik ve Dersimle ilgili devam eden söylemleri üzerine MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Dersim ve değerlerine insani olgunluktan uzak sarf ettiği sözleri üzerine; Başbakan Davutoğlu, 25 Kasım tarihli grup toplantısında “cesaretin varsa bunlar git Dersim’de söyle” açıklamasıyla devlet Bahçeli’nin 28 Kasım 2014 günü Dersim’e geleceği kararını öğrenmiş bulunuyoruz.

Gerek Davutoğlu’nun konu hakkındaki söylemi ve gerekse Bahçeli’nin Dersim’e gelme kararı, Dersim üzerinde oynanan oyunun bir parçası olup, aynı zaman bir provokasyondur. Dersim’in değerlerine bunca zaman laf eden bir insanın bunları gidip Dersim’de de açıklayacağım demesi provokasyona açık bir davettir. Dersim halkı 1937-1938 yıllarında kendisine yapılan bu zülüm üzerine devletten özür beklerken Bahçeli’nin Dersimin değerlerine hakaretiçeren açıklamasını gidip Dersim’de söyleyeceğim demesi Dersim halkına geçmişte yapılan bu katliamı gerekirse bugün de yapacağı anlamına gelmektedir.

Devlet Bahçeli’yi bu tavrı ve kastını aşan sözlerinden dolayı şiddetle kınıyoruz. Kendisine tavsiyemiz Dersim’e gelmemesidir. İlle de gelecekse sarf ettiği sözlerden dolayı Dersim halkından özür dilemesidir. Aksi halde Bahçeli’nin gelmesinden dolayı Dersim hakkının göstereceği tepki ve çıkabilecek olayların sorumlusunun hükümet ve Devlet Bahçeli olacağını kamuoyuna duyuruyoruz.”

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × three =

More in Dersim

To Top