Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Dersim Belediyesi’nden Munzur Festivali Açıklaması

Dersim

Dersim Belediyesi’nden Munzur Festivali Açıklaması

Munzur Festivali’nin iptal edilebileceği iddialarına ilişkin Dersim Belediyesi açıklama yaptı.

Dersimnews.com – Suruç’taki IŞİD saldırısı sonrası iptal edilmesi gündeme gelen Munzur Kültür ve  Doğa Festivali ile ilgili basında yer alan haberler üzerine Dersim Belediyesi açıklama yaptı.

Dersim Belediyesi’nin Facebook sayfasından yapılan yazılı açıklamada festival ile ilgili kararın bugün toplanacak olan Festival Tertip Komitesi ve Dersim Halk Meclisi’nin yapacağı toplantıda karara bağlanacağı belirtildi. Toplantı sonrası resmi açıklama yapılacak.

Açıklama şöyle:

“Kobanê’nin yeniden inşası çalışmalarına katılmak üzere Urfa’nın Suruç ilçesine giden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu gençlerine yönelik yapılan saldırıdan dolayı 15. Munzur Kültür ve Doğa Festivali bileşenleri halk tarafından gelen ‘festival iptal edilmeli’ önerileri üzerine olağanüstü bir toplantı almıştır. Toplantıya Dersim Belediyesi Eşbaşkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türkel, Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, Nazimiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek ve kentteki siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Dersim Halk meclisi yürütmesi katılmıştır.
Toplantıda öncelikle Pirsus ta yaşanan katliam kınanmış, festivalin ertelenmesi görüşleri değerlendirmiştir.Bugün Halk meclisi delegeleriyle birlikte alınacak toplantıda da tekrar festivalin ertelenmesi önerisi üzerine bileşenlerle görüşülecektir.Toplantı sonucunda festival bileşenleri ve halk meclisi olarak resmi bir açıklama yapılıp kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Ayrıca bazı haber sitelerinde ve sosyal medya üzerinden festivalin iptal edildiği yönünde farklı farklı yorumlarla açıklamalar yapılmıştır. Lütfen belediyemizden doğru resmi açıklama yapılana kadar bu açıklamalara itibar etmeyiniz.

ÖNEMLİ AÇIKLAMAKobanê’nin yeniden inşası çalışmalarına katılmak üzere Urfa’nın Suruç ilçesine giden Sosyalist Gençlik…

Posted by Dersim Belediyesi on 21 Temmuz 2015 Salı

 

Sosyal medyada paylaşın
        
   
1 Comment

1 Comment

  1. TORGE

    22/07/2015 at 05:53

    Hey Dersimliler
    KÜRTÇÜLÜK kancasına kapıldınız. KÜRTÇÜLÜK Dersimdeki dengeyi ve huzuru bozdu. Devlet bu bahaneyle Dersimi perişan etti. Kürtçüler ve diğer politik akımlar ve Devlet dersimi iyice yıprattı.
    Şimdi:
    Kürtçülük şiddeti yetmiyormuş gibi, DERSİM (TUNCELİ) bir de Kürt düşmanlarının şiddetinden korkuyor.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen + 15 =

More in Dersim

To Top