Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Binler Aygün için Yürüdü

Dersim

Binler Aygün için Yürüdü

Dersim’de CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK’lılar tarafından kaçırılmasına tepki gösteren Dersim halkı Aygün için yürüdü.


Dersimnews.com
– 3 bin kişinin katıldığı basın açıklamasına kentte bulunan CHP’li milletvekilleri, Hüseyin Aygün’ün eşi çocukları katılıp babalarının fotoğrafını taşıdı. Hüseyin Aygün’ün kentte avukatlık bürosunun bulunduğu binaya da milletvekilinin fotoğrafının bulunduğu siyah bez üzerine, “Dersim’in sesi Hüseyin Aygün serbest bırakılsın” yazılı pankart asıldı.

Mitinge Alevi kurum temsilcileri de destek verdi. Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Engin Gündük, Pirsultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kemal Bülbül,  İngiltere Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil katıldı.

Kitle adına konuşan CHP Milletvekili Levent Gök, Aygün’ün kaçırılmasının ülkenin barışına ve birliğine katkı sağlamayacağını belirterek, şöyle dedi.

“Bu eylemin ülkenin barışına ve birliğine katkı sağlamayacağı açıktır. Tam tersine diyaloğa ihtiyaç duyulduğu bir zamanda gerçekleştirilmesi, şiddeti daha da artırıp, toplumu kutuplaştıracaktır. Aynı zamanda fikirleri ve duruşuyla barıştan yana, şiddete karşı kararlı bir tutum sergileyen insan hakları savunucusu ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olan sayın Hüseyin Aygün’e yönelik yapılmış olan eylem, kamu vicdanını yaralamıştır. Bu nedenle, demokrasiye, barış ve özgürlüğe katkı sağlamak üzere milletvekilimiz sayın Hüseyin Aygün’ün bir an önce serbest bırakılması gerekmektedir. Hüseyin Aygün’e karşı gerçekleştirilen bu eylem, onu oyları ile seçip TBMM’ye gönderen Tunceli halkına karşı da ciddi bir haksızlıktır. Demokrasi, insan hakları, özgürlük ve toplumsal barış istemlerinin en yüksek sesle dile getirildiği Tunceli’de, en temel insan hakkına yapılan bu müdahalenin kabul görmeyeceği çok açıktır” dedi.

HÜSEYİN AYGÜN İÇİN OTURMA EYLEMİ

Hüseyin Aygün için yurdun çeşitli yerlerinde basın açıklamaları ve yürüyüşler yapıldı. Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Bursa, Erzincan başta olmak üzere diğer bazı şehirlerde Hüseyin Aygün için kitlesel basın açıklamaları ve yürüyüşler yapıldı.
Çeşitli sivil toplum örgütleri, Alevi örgütleri ve barolar Aygün’ün derhal serbest bırakılması için HPG’ye çağrıda bulundu.

Hüseyin Aygün için İstanbul Taksim’de oturma eylemi yapıldı.
Taksim Meydanı’nda toplanan partililer oturma eylemi yaptı. Eylemin, milletvekili serbest bırakılana kadar her gün tekrarlanacağı belirtildi.
Hüseyin Aygün için saat 22.00’de Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde toplanan partililer “sessiz” oturma eylemi yaptı. CHP İstanbul İl Örgütü’nün düzenlediği eyleme katılanlara slogan yasağı getirildi. Bir saat süreyle devam eden oturma eylemi alkışlarla devam etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti: “Milletvekilleri, kimlikleri, etnik kökenleri, üyesi bulundukları pari ne olursa olsun halkın oylarıyla seçilmiş kişilerdir. Onların özgürlüklerine yönelen bu tür eylemler halkın iradesini hiçe saymak demektir ve kabul edilemez. Bu tür eylemlerin şiddet ortamını körükleyeceği açıktır. Milletvekilimizin can güvenliğinden onu kaçıranlar kadar bu sorunu çözmesi gereken iktidar da sorumludur.”

Salıcı, eylemin milletvekili serbest bırakılıncaya kadar her akşam saat 22.00-23.00 arası süreceği belirtildi.

 

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Continue Reading
You may also like...
1 Comment

1 Comment

  1. Koo Sur

    14/08/2012 at 04:45

    Suçu üzerine alan PKK, demek ki Alevilere ve Zazalara artık tahamülü yok

    PKK basın yoluylan miletvekilimiz Hüseyin Aygün´ün kaçırdığını itiraf ediyor. Bu cok şaşırtıcı ve çok önemli bir olaydır. Bu yep yeni bir baslangıçtır.
    PKK, bu olayı üstleniyor. Demek ki artik PKK´in Alevilere ve Zazalara bakışı bu olaylan birlikte daha da netleşiyor. PKK´in artık Alevilere ve Zazalara tahamülü yok.

    PKK güçlendikce kaçırmalara, yol kesmelere, katliamlara çekinmeden cesaret gösteriyor, bu eylemlerini daha açık yapıyor. Güçlenen bu gruplar bize zülm ediyor, günçlenen sılahlı gruplar bizi bir halk olarak tehdit ediyorlar! Milletvekililerimizi tehdit ediyorlar! Ve bizi susturmak istiyorlar!
    Anlaşılıyor ki: PKK ne bir Alevi dostu, ne de bir Zaza dostudur! PKK´ın açık yüzü böylece ortaya çıktı!
    Miletvekilimiz Hüseyin Aygün, hiç bir zaman Kürtlere hakaret etmedi, o hep insan haklarını savundu. Miletvekilimiz Hüseyin Aygün, Dersimi ve Aleviliği savundu. Kaybolmak üzere olan anadili Zazaca´ya dikkat çekti! Kürt halkının üzerindeki baskılara dikkat çekti! Şimdi PKK bunlara karşı neler yapıyor! Alevilere ve Zazalara tahamülü olmayan ve diktatörlüge denk düşen bir gelecege müjde veriyor!
    Artık anlaşılıyor ki, PKK eleştirdigi Türk devleti gibi bize zülüm ve katliamdan başka verebileceği bir şeyi yok.

    Artık görülüyor ki PKK´nın bize, yani biz bütün Alevilere, biz Alevisi ve Sünnisü bütün Zazalara baskı, korku, yıldırma, tehdit, katliam ve saireden başka vereceği, verebileceği bir şeyi yoktur!

    Ve sonuç olarak geldiğimiz nokta: Suskunluğumuzdan ve çektiğimiz bu zülümden başka kaybedecek bir şeyimiz yok artık!

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − fourteen =

More in Dersim

To Top