Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Nazımiye’de Bir Köylü, Ayı Saldırısına Uğradı

Haberler

Nazımiye’de Bir Köylü, Ayı Saldırısına Uğradı

Nazımiye’de aç kalan ayı indiği Değirmendere Mezrası’nda 61 yaşındaki Şükrü Eker’e saldırdı. Eker, saldırıdan köpekleri sayesinde kurtuldu. 

Nazımiye’de aç kalan ayı indiği Değirmendere Mezrası’nda 61 yaşındaki Şükrü Eker’e saldırdı. Ayının pencesiyle yere düşen Eker, yanındaki köpeklerin müdahalesiyle kolundan hafif yaralı kurtuldu.

Ovacıık Hanuşağı Köyü’nde bir ayının kısa süre önce aç kalıp indiği köyde kahveye girip 1 kişiyi yaralaması ardından aç kalan bir ayı Nazimiye İlçesi’nin Değirmendere Mezrası’na indi. İlçeye 3 kilomere uzaklıkta bulunan ve kar kalınlığının 15-20 santimi bulduğu mezraya dün saat 14.00 sıralarında inen bir ayı hayvanlarına ot veren Şükrü Eker’e saldırdı. Ayı ile bir süre boğuşan Eker, yanında bulunan köpeklerinin ayıya saldırmasıyla ölümden kurtuldu. Hayvanlarına ot verdiği sırada arkasından gelen ayının saldırısına uğradığını belirten Eker, şöyle dedi:

“Köy yakınlarında havyanlarıma saman veriyordum. Arkamdan gelen bir ayı bana saldırdı ve üzerime atladı. Kolumdan ısırmaya başladı. O sırada yakınımda bulunan 3 köpek vardı. Ayının bana saldırdığını görünce havlamaya başladılar. Köpeklerden biri ayıyı arkasından ısırdı. Diğerleri de ayıya doğru hamle yaparak sürekli havlıyordu. Ayının pençe darbeleriyle yere düşmüştüm. Köpeklerden huzursuz olan ayı beni bırakıp kaçmaya başladı. Ayı kaçtıktan sonra kalkıp eve geldim. Daha sonra da Nazimiye’ye giderek kolumu doktora gösterdim ve gerekli müdahaleler yapıldı. Kolumdaki 2 ayrı yara tedavi edildi, kuduz aşısı yaptılar.”

Ayı saldırısından sonra iyice korktuklarını ve ev dışına çıkamadıklarını belirten Eker yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istedi. Şükrü Eker’in oğlu Nurettin Eker ise ayı korkusu taşıdıklarını, bu durumun psikolojilerini bozduğunu belirterek, “Evimizde su yok. 5-6 km uzaklıktan su getiriyoruz. Şimdi ayı korkusu var. Biz nasıl su getireceğiz? Ayı aç kalmış durumda, her an yeni bir saldırı yapabilir. Yetkililer bu duruma bir çözüm bulmalı, hayvanlarımızı korkudan artık dışarı çıkaramıyoruz” dedi.

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − 1 =

More in Haberler

To Top