Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Yarısı Alevi Üçte Biri Dersimli

Haberler

Yarısı Alevi Üçte Biri Dersimli

CHP Cezaevi Komisyonu’nun hazırladığı rapora göre Gezi Eylemleri’nde tutuklananların yarısı Alevi, üçte biri Dersimli.


taksim-gaz-atilma-ani

Dersimnews.com – CHP’li vekiller  Veli Ağbaba, Özgür Özel ve Nurettin Demir tarafından hazırlanan raporda tutuklananların yarısının Alevi olduğu belirtildi.

YARGININ HEDEFİNDE ALEVİLER VE DERSİMLİLER VAR

CHP Cezaevi Komisyonu’nun, Gezi eylemlerine katıldıkları için tutuklananlarla  görüştükten sonra hazırladığı raporda ilginç veriler yer aldı. Rapora göre tutuklunan her iki kişiden biri Alevi, her üç kişiden biri Dersimli.

Milletvekilleri Veli Ağbaba, Özgür Özel ve Nurettin Demir’in raporunda “Tutuklu ailelerinin ağırlıklı olarak Dersim (Tunceli) kökenli oldukları görülmüştür. Her 3 Gezi tutuklusundan birinin Dersim doğumlu ya da kökenli olduğu tespit edilmiştir. Her iki kişiden birinin ise Alevi olduğu kaydedilmiştir” denildi.

Gezi eylemlerinde öldürülen Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert Alevi olmaları dikkat çekmişti.

AKP iktidarı döneminde Alevilere ve Dersimlilere yönelik ayrımcılığın giderek arttığını raporda doğruluyor. Özellikle polis ve yargının Alevi ve Dersimlilere karşı önyargılı davrandığı biliniyor.

 

Sosyal medyada paylaşın
        
   
3 Comments

3 Comments

  1. Ro$ev sîtav

    26/08/2013 at 13:14

    “Yarısı Alevi Üçte Biri Dersimli”

    Benim anlamdigim $ey $udur; ya bu “gezî eylemi” Dêsim katilamini mi kamuoyuna duyuruyordu.!? Ben oyle bir $ey okumadim, duymadim.. Ma eger durum boyle ise, yani eylem Dêsimê ilgilendirmiyorsa, Dêsimlilerin ne î$i var orda anam-babam.!? Ma bu Dêsimliler, kendi yaralarini sardilarda, Türklerin yarasini da mi sarmaya ba$ladilar..!? Yazik yazik.. “Kendine yarari olmiyanin ba$kasina yarari olmaz..” Boyle davranmiyanlarla da girgir geçilir.. Yani basit insanlar gibi degerlendirmeye tabi tutulur..

    4 Mayis 1937 unutulmiyacak..

    Gezi eylemine katilanlar veya o eylemi destekleyenler bunu bilsinler.. geziymi$, ko$makmi$, oturmakmi$..vs vs mi$, Dêsimlileri ilgilendirmez, çünkü bizim derdimiz büyük ve gücümüzü ancak bu dertler için harciyabiliriz..vs.

  2. mamaxatun

    27/08/2013 at 05:47

    Usanmadik baskalarinin degirmenine su ta$imayi. Kendi kapimizin önünü degilde gidip baskasinin kapisinin önünü temizliyoruz.
    Pkk’nin davasinda seferberiz, kemalistlerin olaylarinda seferberiz, cumhuriyetci türk islam sentezinde seferberiz, heryerde göze batiyoruz, her bir parcaya ayrilmisiz. Her bir yerde taraf oluyoruz, baskasinin düsmanida geliyor bizim kafamizi kiriyorlar.
    bir kendimize, kendi kültürümüze kimligimize sahip cikmayi ögrenemedik…

  3. inan

    29/08/2013 at 19:48

    dersimliler geziye katılarak iyi bir halt işlemişler….

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty + 15 =

More in Haberler

To Top