Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Dersim’de Berkin Elvan İçin Fidan Ekildi

Dersim

Dersim’de Berkin Elvan İçin Fidan Ekildi

Dersimli sanatçılar, Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle başından vurulan ve daha sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Pülümür ilçesinde önce dinleti verdi, ardından fidan dikimi gerçekleştirdi.
berkin-elvan-icin-fidan

‘Her Yere Berkin Elvan Fidanlığı’ sloganıyla Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF), Munzur Çevre Derneği, Dersim Merkez, Hozat, Mazgirt, Nazımiye, Ovacık ve Pülümür belediyeleri, Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi, Bursa Dersimliler Derneği, Tunceli Sanayici ve Girişimciler Derneği (TUSGİD), Pülümür Dağyolu Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği, Pülümür Kırkmeşe Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği, Berlin Free Munzur Çevre İnisiyatifi, Dersim Kulturverein Mainz, Gezici Müzisyenler Topluluğu ve Munzur Çevre Platformu tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Pülümür ilçesinde müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Pülümür merkezde bulunan Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Cemal Süreya Heykeli önünde özgün ve Zazaca Müzik yapan sanatçılar Metin Kahraman, Erdoğan Emir tarafından Berkin Elvan anısına kısa bir dinleti verildi. Dinletinin ardından konuşan Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Berkin Elvan fidanlığı için belediye olarak yer sağladıklarını söyledi. DEDEF Genel Başkanı Rıza Cangöz ise yaptığı açıklamada, etkinliği, önce Berkin Elvan’ın anne ocağı olan Tunceli’nin Ovacık ilçesinde düzenlemeyi planladıklarını belirterek, “Ancak daha sonra diğer ilçelerimize de fidan tahsis ettik. Her ilçede yüz fidandan oluşan Berkin Elvan fidanlığı oluşturulacak.” dedi.

Pazartesi günü Ovacık ilçesindeki fidan dikimine; Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm ile babası Sami Elvan’ın da katılacağını söyleyen Cangöz, etkinlik kapsamında Berkin için ‘Kırk Yemeği’ verileceğini ve cem tutulacağını kaydetti. İlçe merkezindeki dinletinin ardından Hiver Mahallesi’nde belediye tarafından tahsis edilen alana Berkin Elvan anısına fidan dikimi gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Müslüm Tosun, sanatçılar Metin Kahraman, Erdoğan Emir, Emre İnanan, Abdullah Demirbilek, Mehmet Ali Eriş, etkinliği düzenleyen kurum temsilcileri ile vatandaşların katıldığı fidan dikiminde Berkin Elvan’ın, Dersim’in her yerinde ölümsüzleştiği dile getirildi.
Berkin için fidan diken minik Pülümürlüler de onu unutmayacaklarını ifade etti.

19 Nisan’da başlayan ve 21 Nisan’da sona erecek etkinlik kapsamında Pülümür, Nazımiye, Merkez, Mazgirt, Hozat ve Ovacık ilçelerinde Berkin Elvan fidanlıklarının açılışı gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında Berkin Elvan için Kent genelinde bin fidan dikilecek.

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve + 7 =

More in Dersim

To Top