Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Somalı Maden İşçileri Dev Maden-Sen’e Geçiyor

Haberler

Somalı Maden İşçileri Dev Maden-Sen’e Geçiyor

Soma’da Türkiye Maden İş Sendikası’nı protesto eden işçiler, DİSK’e bağlı Dev Maden-Sen’e geçiyor.

301 madencinin 14 gün önce gerçekleşen faciada hayatını kaybettiği Soma’da maden işçileri, Türkiye Maden İş Sendikası Ege Şubesi’nin önünde toplanmış ve sendikayı protesto etmişti.

soma-madenci

Sendikanın şube başkanı ve yönetim kurulunun istifasının ardından, maden işçileri eylemlerine kaymakamlıkta ve Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Ege Müdürlüğü’nde devam etti.

Topluca sendikadan istifa eden işçilerin bölgede altı gündür toplantılar düzenleyen DİSK’e bağlı Dev Maden-Sen’e kayıt oldukları öğrenildi.

Şu an Soma’da eylem yapan işçilerle birlikte olan Enerji-Sen Başkanı Ali Duman, 100’den fazla işçinin sendikalarına kaydolduğunu söyledi.

Kayıt işlemi için e-devlet şifresi gerektiğini belirten Duman, Soma postanesinde şifre kalmadığını, bu nedenle kayıtlara yarın devam edeceklerini kaydetti.

Ertesi gün bölgede bilgisayarlı kayda başlayacaklarını belirten Duman’a göre bu sayı binleri bulacak.

Enerji-Sen Başkanı Duman, Soma’daki işçilerin özellikle “Dayıbaşı” adı altında taşeron uygulamalara gidilmesinden rahatsız olduklarını söyledi.

Duman, ayrıca işçilerin üye oldukları sendikada aday gösteremediklerini, göstermek istediklerinde işten atılmakla tehdit edildiklerini belirtti.

İşçilerin taleplerini gözetmeyen, daha ziyade şirketi sahiplenen bir sendikal sistem olduğundan bahseden Duman, bu sistemin kaldırılması için uğraşacaklarını belirtiyor. Duman, işçilerle birlikte “Dayıbaşı” uygulamasına karşı harekete geçeceklerini, taşeronu tamamen ortadan kaldıracak adımlar atacaklarını söylüyor.

bbctürkçe

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 1 =

More in Haberler

To Top