Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Sinjar Dağında Ezidi Dramı

Haberler

Sinjar Dağında Ezidi Dramı

Terör örgütü IŞİD’in Sincar’ı ele geçirmesiyle Sinjar Dağı’na kaçmak zorunda kalan onbinlerce Ezidi burada zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

 

sinjar-ezidi-drami2

Dersimnews.com – Yüzlerce Ezidi’nin IŞİD çeteleri tarafından öldürüldüğü söylenirken, Sinjar Dağı’a sığınan halka helikopterlerle yardım dağıtılıyor. Buradaki binlerce Ezidi’ye yardım için bölgeye giden helikopterden çekilen görüntüler ise halkın yaşadığı dramı gözler önüne seriyor. CNN International’ın paylaştığı görüntülerde yardım dağıtan helikopter, birkaç Ezidi’yi de kurtararak bölgeden uzaklaşıyor.

 

sinjar-ezidi-drami1

IŞİD’in Sincar’ı ele geçirmesinden sonra  Sinjar Dağı’na sığınan Ezidilerin karşı karşıya kaldığı zor yaşam şartları dünyada büyük yankı buldu. Yardım dağıtan bir helikopterden çekilen görüntüler ve bölgeye giden muhabirlerin fotoğrafları ise Ezidilerin yaşadığı bu dramı dünyanın gözleri önüne seriyor.

sinjar-ezidi-drami

 

Ezidiler, inançları yüzünden IŞİD’in hedefi oldular. Saldırılardan kaçan binlerce Ezidi Sincar Dağı’na kaçtı ve bir hafta orada mahsur kaldı. Arkalarında ölüm, önlerinde belirsizlik olan Ezidiler Suriye’ye akın ediyor. Kimi yürüyerek, kimi kamyon kasalarında kilometrelerce yol alan Ezidiler hayatta kalmaya çalışıyor. (Fotoğraf: REUTERS)

 

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − six =

More in Haberler

To Top