Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir Tutuklandı

Haberler

Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir Tutuklandı

Cizre Emniyet Müdürü Demir, Dink soruşturması kapsamında tutuklandı. Avukat Bakırcıoğlu tutuklamanın bir tedbir olduğunu belirterek “İddianame tüm kamu görevlilerini kapsamalı, kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi suçlamasıyla düzenlenmeli” diyor.

Hrant Dink suikastına ilişkin “kamu görevlilerinin ihmali” olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan Cizre Emniyet Müdür Ercan Demir çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

hrant-icinn

Bakırcıoğlu: İddianame tüm kamu görevlileri için hazırlanmalı

bianet’e konuşan Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlututuklamanın bir tedbir olduğunu ancak önemli olanın iddianamenin cinayette sorumluluğu olan tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde ve “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”ne ilişkin 83. maddeye göre düzenlenmesi olduğunu söylüyor.

“Bugüne kadar kamu görevlisi olarak sadece üç kişi tutuklandı ve bunlar da 83. maddeye göre tutuklandılar. Tutuklama sadece bir tedbirdir. Asıl önemli olan iddianamenin nasıl düzenleneceği.

“İstanbul Valiliği ve İstanbul  İl Emniyet Müdürlüğü koruma tedbiri almadı. Trabzon İl Emniyeti ve Trabzon Jandarması bu örgüte yönelik cinayeti önleyecek bir operasyon düzenlemedi. İstihbarat Daire Başkanlığı ise bu koruma tedbiri ve operasyonu organize edemedi. Tüm bunların cinayette sorumluluğu var. Ve bu sorumlulukları ‘görevi kötüye kullanma’ ya da ‘ihmal’ değil. Bu kişilerin 83. maddeden yargılanmaları önemli.”

Ne olmuştu?

Ercan Demir cinayet sırasında Trabzon Emniyeti İstihbarat Şubesi’nde amirdi. Ocak 2015’te Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Demir hakkında HSYK, 1 Temmuz 2014 tarihli kararında, cinayette sorumluluğunun araştırılmasını istemişti. 12 Ocak’ta Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda savcı Gökalp Kökçü’ye ifade vermişti. Daha sonra mahkemeye sevk edilen Demir yurtdışı yasağı getirilerek serbest bırakılmıştı. Savcının mahkemeye itirazı sonucunda Cuma günü Demir hakkında yakalama kararı çıkarılmış, Demir bu sabah Ankara’da teslim olmuştu.

Üçüncü tutuklama

Daha önce de polisler Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu da “Görevi kötüye kullanmak” ve “İhmal suretiyle ölüme neden olmak”  suçlamalarıyla ifadeleri alınmış ve tutuklanmıştı.

Demir ile birlikte Dink cinayetine ilişkin kamu görevlileri soruşturmasında tutuklananların sayısı üçe yükseldi.

Soruşturma kapsamında Kökçü’den önceki savcı Yusuf Hakkı Doğan, Adalet Bakanlığı’nın soruşturma izni verdiği dokuz kamu görevlisinin şüpheli sıfatıyla ifadesini almıştı. İfadesi alınanlar arasında, eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergün Güngör, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürleri Ahmet İlhan Güler ve Ali Fuat Yılmazer, dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire BaşkanıRamazan Akyürek de bulunuyor. Soruşturma kapsamında, Dink suikastının tetikçisi Ogün Samast‘ın ifadesi de tanık sıfatıyla almıştı. (

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 4 =

More in Haberler

To Top