Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Avukatlar Diktatörlük Yasasına Karşı Cübbeleriyle Meclis’e Yürüdü

Haberler

Avukatlar Diktatörlük Yasasına Karşı Cübbeleriyle Meclis’e Yürüdü

Ankara Barosu’nun çağrısı üzerine yüzlerce avukat başkentin merkezinde bu hafta Meclis’te tartışılması beklenen “İç Güvenlik” paketine karşı bir protesto eylemi düzenledi.

ankara-barosundan-eylem

Ankara Barosu öncülüğünde örgütlenen avukatlar, ‘iç güvenlik paketi’ne karşı cübbeleriyle meclise yürüdü.
Ankara Adliye binası önünde toplanan avukatlar, Mersin’de vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için bir dakika nöbet tuttuktan sonra buradan cübbeleriyle birlikte Meclis’e kadar yürüdü.

Meclis’in önünde bir basın açıklaması yapan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, AKP hükümetini hazırladığı tasarıyı “faşizmin yasallaşma paketi” olarak niteledi. Pakete bütün baroların karşı olmasından partilerin ders çıkarması gerektiğinin altını çizen Feyzioğlu, “Bu paket yürütmenin yargı üzerinde yasal olarak söz sahibi olmasını amaçlayan bir diktatörlük paketidir. ‘Ben yaptım oldu’ zihniyeti bu düdüklü tencereyi patlatacaktır. Gün direnme günüdür” dedi.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran ise paketi “hukuk tanımaz anlayışın bir adım ilerisi” olarak tanımladı. Düzenlemenin yasalaşmasıyla herhangi bir toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılan bir bireyin terör örgütü üyesi gibi yargılanabileceğini belirten Canduran, “Biber gazından korunmak için yüzünüzü kapatırsanız 5 yıla kadar hapisle yargılanabilirsiniz. Masumiyet karinesi bir tarafa atılarak eviniz veya aracınız yargıç kararı olmaksızın polis tarafından aranabilir. Savcının talimatı olmadan 48 saat gözaltında tutulabilirsiniz. Yargı denetimi olmadan telefonlarınız 48 saat dinlenebilir” diye konuştu.

Paketle beraber polisin gösterilerde güç kullanmasına da yasal zemin oluştuğunu hatırlatan Canduran, “Bizler Türkiye’nin bir sıkıyönetim altına girmesine izin vermeyeceğiz.”

Barolar ve avukatlar pakete karşı bir süredir çeşitli eylemler düzenliyordu. Geçen hafta İstanbul Barosu’na mensup avukatlar Çağlayan Adliyesi’nde pakete karşı 24 saat nöbet tutmuştu.

BirGün

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen + 6 =

More in Haberler

To Top