Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Ankara ve Suruç bombacıları önce serbest bırakıldı, sonra arama listesine eklendi!

Haberler

Ankara ve Suruç bombacıları önce serbest bırakıldı, sonra arama listesine eklendi!

Ankara’daki saldırının canlı bombası Ömer Deniz Dündar ile Suruç bombacısı Şeyh Abdurrahman Alagöz’e, Adıyaman’da yürütülen El Kaide soruşturmasında takipsizlik verildiği ortaya çıktı.

Dersimnews.com – Ankara Katliamı’nın canlı bombası Ömer Deniz Dündar ve  Suruç Katliamı’nın canlı bombası Şeyh Abdurrahman Alagöz‘ün Emniyet tarafından serbest bırakıldıktan sonra arandıkları ortaya çıktı.

ankara-katliami-bombacilari

Ankara katliamının faillerinden biri olan Ömer Deniz Dündar ile Suruç katliamını gerçekleştiren Abdurrahman Alagöz’ün, El Kaide soruşturması kapsamında ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı ve haklarında takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre; Aynı soruşturmada, halen Emniyet’in ‘arananlar listesinde’ yer alan üç IŞİD üyesinin de ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirlendi.

Malatya’da Özel Yetkili Savcılık’ta başlayan, ancak bu savcılıklar kapatılınca Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nda devam eden El Kaide soruşturması kapsamında Adıyamanlı Mustafa Dokumacı, Mehmet İşbar ve Salih Küçüktaş hakkında 26 Aralık 2014’te dava açıldı. Bu kapsamda soruşturulan, aralarında Ankara’daki saldırının iki canlı bombasından Ömer Deniz Dündar ve ikizi Mahmut Gazi Dündar ile Suruç’taki canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün de bulunduğu 19 kişi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

DEVLET DİNLERKEN SINIRI GEÇTİLER

Soruşturma kapsamında ifadeleri alınıp serbest bırakılan Dokumacı, İşbar ve Küçüktaş’ın ise telefonlarının takip altına alındığı anlaşıldı. İddianameye göre 24 Eylül 2013’te Dokumacı ile Küçüktaş arasında yapılan görüşmede Dokumacı, arkadaşına Suriye’ye ne zaman geleceğini sordu. Hacı isimli kişinin para ayarlayacağını söyledi ve Salih’in de araç ayarlamasını istedi. 25 Eylül’deki görüşmede Dokumacı, kendisinin Suriye’de olduğunu söyledi. 27 Eylül’de ise Dokumacı, Küçüktaş’ı arayarak, “Bizim çocuklar yanında mı?” diye sordu.

AKTİF GRUPLARLA İLİŞKİLERİ VAR

İddianameye göre Salih Küçüktaş, 5 Aralık 2013’te de illegal yoldan Suriye’ye geçti. O gün yaptığı bir telefon görüşmesinde, elindeki malzemeleri askere yakalattığını, karşı tarafta onu bekleyenlerle nerede buluşacaklarına dair görüşme yaptığını söyledi. İkinci görüşmede ise karşı tarafta buluşacakları şahıslarla yer kararlaştırdıklarını belirtti.
İddianamede “Suriye’ye çatışma bölgesinde aktif gruplarla ilişkisi, bizzat çatışma bölgelerine gitmesi ile başka kişilerin gitmesine ön ayak olması, eleman temini, gizliliğe riayet, kod ismi kullanma ve hiyerarşi içinde aktif rol alma yönünde tespiti yapılan telefon görüşme kayıtları ve ifadeler ile şüphelinin mevcut somut delillerle ve hayatın olağan akışına uygun düşmeyen savunması bir bütün olarak değerlendirildiğinde…” denilerek örgüt üyesi oldukları ifade edilmesine rağmen sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı.

TELEFON KAYDI: BELKİ SON GÖRÜŞMEMİZ

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de dün Meclis’te basın toplantısı düzenleyerek, Ankara’daki canlı bomba Yunus Emre Alagöz’ün 2 yıldır tüm telefonlarının dinlendiğini söyledi ve bazı kayıtlardan örnekler verdi. Erdem, mayıstaki bir telefon görüşmesinde Ankara bombacısı Yunus Emre Alagöz’ün, 3. kardeşi Yusuf Alagöz ile yaptığı konuşmada, “Belki bu seninle son görüşmemiz. Hem Abdurrahman’ın (Suruç bombacısı olan kardeş) hem benim inşallah” dediğini açıkladı.

CHP’li Erdem,  fotoğrafları yayımlanan 21 IŞİD teröristinin emniyet takibi altında olduğunu belirterek, “2013’ten beri dinleniyolar, ne yapmak istedikleri çok açık bir şekilde biliniyor. 21 kişilik listedeki 2 kişi Ankara katliamını gerçekleştirdi. 19 kişinin eylem gerçekleştirmesini mi bekliyorsunuz?” diye sordu.

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − seven =

More in Haberler

To Top