Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Dilek Doğan Maraş’ta Toprağa Verildi

Haberler

Dilek Doğan Maraş’ta Toprağa Verildi

Polis kurşunuyla vurulan Dilek Doğan, memleketi Maraş Afşin’de bugün toprağa verildi. Doğan’ın tabutunu kadınlar taşıdı.

dilek-dogan-cenazesi-afsin

İstanbul’da polisin DHKP-C’ye yönelik operasyonları sırasında Küçükarmutlu’da polis kurşunuyla sırtından vurulan 25 yaşındaki Dilek Doğan, memleketi Maraş Afşin’de bugün toprağa verildi.

Dün İstanbul Armutlu Cemevi’nde düzenlenen törenin ardından Doğan’ın cenazesi Maraş’a gönderilmişti.

Bugün Afşin’de Serkiz Cemevi’nde düzenlenen törene HDP Maraş milletvekilleri ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

Doğan’ın kızıl bayrağa sarılı tabutunu kadınlar taşıdı. Mezarlıkta yapılan saygı duruşunun ardından “Bize ölüm yok” marşı okundu.

Bu sırada Dilek Doğan’ın babası Metin Doğan, yetkililerden cenaze yıkama aracı istediklerini ancak olumsuz yanıt aldıklarını söyledi, “Cenaze yıkama aracı talebinde bulunduk, göndermemişler. Bu bir ayrımcılıktır, böyle yapmasınlar” dedi.

Ne olmuştu?

18 Ekim Pazar günü şafak operasyonu sırasında vurulan Dilek Doğan hastaneye kaldırılmış ve ameliyata alınmıştı.

23 Ekim günü ise Dilek Doğan ile ilgili soruşturmaya, “gizlilik” adı verilen kısıtlama kararı getirilmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 25 yaşındaki Dilek Doğan’ın DHKP/C operasyonunda vurulmasından yaklaşık 32 saat sonra açıklama yapmış ve aileyi arbede çıkartmakla suçlamıştı. Dilek Doğan’ın ailesi ise polisin ateş açtığını söylemişti.

Doğan, kaldırıldığı hastanede 25 Ekim’de hayatını kaybetmişti.

Dilek Doğan’ın babası Metin Doğan yaşananları şöyle anlatmıştı: “Evimize 4 polis ayakkabılarıyla girdi. Kızımı vuran polise ‘galoş giyin’ dedik. Onlar da ‘giymeyiz’ dediler. Sonra silahı bize doğrulttu. Bir anda kızımı vurdular. Kızımı öldü zannettim. Polisler panikleyip dışarı kaçmaya başladılar. Evde kesinlikle bir çatışma olmadı.”

Maraşlı Kürt ve Alevi bir ailenin çocuğu olan Dilek Doğan (25), Akmerkez’de bir mağazada çalışıyordu. Babası elektrikçilik yapıyordu, annesi ise beş çocuk büyüttü.

Bianet

Fotoğraf: Ersoy Sevinç, Anadolu Ajansı

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen + 16 =

More in Haberler

To Top