Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Tahir Elçi’nin cenazesi törenle toprağa verildi

Haberler

Tahir Elçi’nin cenazesi törenle toprağa verildi

Dün Diyarbakır’da öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin cenazesi on binlerce insanın katıldığı törenle uğurlandı. 

Dersimnews.com – Diyarbakır Barosu’nun, merkez Sur ilçesinde basın açıklaması yaptığı sırada katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için Koşuyolu Parkı’ndaki İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi Anıtı önünde tören düzenlendi.

tahir-elci-cenaze-toreni

Binlerce seveninin omzunda getirilen Elçi için vatandaşlar gözyaşı döktü.

Meslektaşları Elçi’nin cenazesini Diyarbakır Selahattin Eyyübi Üniversitesi’nden aldı. Diyarbakır Barosu’nun ambleminin bulunduğu bir örtüye sarılı olan Elçi’nin tabutu töreninin düzenleneceği Koşuyolu Parkı’na götürüldü.

Avukatlar yürüyüşte Elçi’nin fotoğraflarını ve üzerinde Türkçe ve Kürtçe olarak “Seni unutmayacağız” yazan pankartlar taşıdı.

Elçi için İnsan Hakları Anıtı’nda bir tören düzenlendi.

80 ilin baro başkanlarının cübbeleriyle katıldığı törende CHP ve HDP’den milletvekilleri de bulundu.

Türkan Elçi: Ensesinden vuruldu, ağzındaki zeytin dalı düşürüldü

Burada konuşma yapan Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, “Tahir’i faili meçhuller ordusu karşılayacak. Yüce insan, seni tanıtmaya ne hacet. Seni bütün faili meçhuller, bütün alem tanır. Senin bize bir ömür hakkın geçti. Ona, ‘Biz seni buradan izledik, faili meçhullere bir ömür adadın’ diyecekler ona. Soracaklar ona, ‘Tahir Elçi sen geldin, kaldı mı senin gibi kınalı güvercinler?’ Tahir Elçi’nin o zaman, ‘geldiğim yerde hepi topu bir avuç güvercin vardı. Kartallar, şahinler, leş kargaları kol geziyordu’ diyecek onlara. Seni kim savunacak dediklerinde, ‘arkamda eşim var’ diyecek.” ifadelerini kullandı.

Bir televizyon kanalındaki sözlerinden dolayı Bakırköy Adliyesi’nde açılan davayı hatırlatan Türkan Elçi, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün yurt dışına çıkış yasağın kalktı. Artık özgürsün. Hakkında açılan davanın duruşması da çok ileri bir tarihe ertelenmiş olsa da hakkını savunmak için hazır bulunacağım. Bütün faili meçhuller onu bağrına basacak. Ensesinden vurulmuş, ağzından zeytin dalı düşürülmüş bir halde 4 ayaklı minarenin en tepesine konacaksın. Tarih anlayacak seni. Kirli medya, tehdidin kol gezdiği sosyal medya, televizyonlar, hedef gösterdiğiniz gazeteler, hoşça kalın. Geçirildiğin işkence tezgahları hoşça kalın.”

Demirtaş: Cinayetin tam olarak aydınlatılacağından şüpheliyiz

Elçi için Diyarbakır Koşuyolu Parkı’ndaki İnsan Hakları Anıtı önünde düzenlenen törende, Elçi’nin eşi, abisi ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da konuşma yaptı.

Cinayetin tam olarak aydınlatılacağından şüphe duyduklarını belriten Demirtaş, “Bu devlet hiçbir zaman hepimizin devleti olmadı. Devleti ele geçiren herkes kendi malı mülkü gibi kullandı. Tahir’i öldüren şey devlet değil devletsizliktir” dedi.

Elçi’nin cenazesi törenin ardından kortej eşliğinde Yeniköy Mezarlığı’na getirilerek toprağa verildi.

 

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 − 7 =

More in Haberler

To Top