Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Xozat’ta 5, Bali Deresi’nde 7 örgüt mensubu öldürüldü

Dersim

Xozat’ta 5, Bali Deresi’nde 7 örgüt mensubu öldürüldü

Xozat Dalören mevkiinde 5, Dersim merkez Bali Deresi mevkiinde 7 örgüt mensubu düzenlenen hava saldırılarında öldü.

Dersimnews.com – Tunceli Valiliği, Xozat’ın Dalören Köyü kırsalı ve Dersim merkez Bali Deresi bölgesinde örgüt mensuplarına karşı başlatılan hava destekli operasyonlarda 12 örgüt mensubunun öldürüldüğünü duyurdu.

dersim-bali-deresi-operasyon

Valiliğin internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada; “07 Kasım 2016 günü Tunceli Merkez Bali Deresi Mevkiinde icra edilen hava harekatı sonrasında, güvenlik güçlerimizce bölgede gerçekleştirilen operasyon ve arama/tarama faaliyetleri esnasında (6)’sı erkek (1)’i bayan olmak üzere (7) BTÖ mensubuna ait ceset ve (2) adet  M-16 Piyade Tüfeği, (2) adet BKC Makinalı Tüfek, (1) adet RPG-7 Roketatar, (9) adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği, (10) adet Antitank Mayını ve (2) adet sığınak ele geçirilmiştir.  Terörist cesetleri ön otopsi işlemleri için Tunceli Devlet Hastanesine getirilmiştir.” denildi.

XOZAT’TA 5 ÖRGÜT MENSUBUNUN CESEDİ BULUNDU

Tunceli Valiliği; 7 Kasım 2016 günü Hozat ilçesi Dalören mevkiinde yapılan hava harekatı sonrasında bölgede başlatılan arama tarama faaliyeti esnasında 5 örgüt mensubunun cesedine ulaşıldığını duyurdu.

SON 20 YILIN EN BÜYÜK OPERASYONLARI

DHA’da yer alan Ferit Demir imzalı habere göre ise, Dersim’de son 6 ayda örgüt mensuplarına yönelik yapılan operasyonlarda 80 örgüt mensubu hayatını kaybetti.

Güvenlik birimlerine göre, Dersim kırsalında arazi yapısının elverişli olması nedeniyle uzun yıllardır burada barınan PKK ve onunla bağlantılı hareket eden TKP/ML, TİKKO, MLKP, MKP, ve HKO ile bağımsız hareket eden DHKP-C’nin yaklaşık 400 militanı bulunduğu belirtiliyor. PKK’nin Karadeniz ve Erzincan bölgesindeki geçişlerde de kullandığı Dersim kırsalında son 6 ayda yapılan hava destekli operasyonlar ile PKK’nin son 20 yılın en büyük kayıplarını verdiği belirtildi.
Dersim il merkezi, Ovacık, Nazimiye, Pülümür, Hozat ve Mazgirt kırsalında son 6 ayda düzenlenen operasyonlarda, PKK ve diğer sol örgütlere mensup 80 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralı olarak yakalandı.

 

 

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 + fourteen =

More in Dersim

To Top