Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Tunceli Valisinden Kemal Gün’e, oğlunun kemiklerini verme sözü

Dersim

Tunceli Valisinden Kemal Gün’e, oğlunun kemiklerini verme sözü

Tunceli Baro Başkanı Yıldırım bugün Valilik ile görüştüklerini; Valiliğin, oğlunun cenazesini almak için 83 gündür açlık grevi yapan Kemal Gün’ün talebinin karşılanacağını söylediğini açıkladı.

Dersim’de oğlunun cenazesini almak için 83 gündür açlık grevi yapan Kemal Gün’e, oğlunun kemikleri verilecek.

Tunceli Barosu Başkanı Barış Yıldırım bianet’e yaptığı açıklamada, “bugün Tunceli Valiliği ile görüştüklerini, aynı zamanda Tunceli Belediye Başkanı da olan Tunceli Valisi Osman Kaymak’ın kemiklerin Gün’e verileceğinin sözünü verdiğini” ifade etti.

Adli Tıp’tan Dersim’e gönderildi

Dersim, Hozat’ta yapılan kazıda bulunan kemikler Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı ve ardından Valilik, kemiklerin belediyeye gönderilmek üzere yola çıktığını ifade etti.

Avukat Barış Yıldırım da kemikler Dersim’e ulaştığında Kemal Gün’e teslim edileceğini açıkladı.

Birkaç gün içerisinde ulaşması bekleniyor

Kemal Gün, açlık grevinin 83. gününde ve kemikler eline ulaştığında açlık grevini bırakacak.

Gün’ün avukatı Engin Gökoğlu, Kemal Gün’ün oğlu Murat Gün’ün kemikleriyle ilgili incelemenin tamamlandığını, Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan birkaç gün içerisinde Dersim’e ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Gün’ün talebinin yerine getirilmesi için Dersim’de, avukat Gökoğlu, Tunceli Baro Başkanı Barış Yıldırım, Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen ile Dersim CHP İl Başkanlığı, Ziraat Odası ve Ticaret Odasından temsilciler bir heyet oluşturdu.

Heyet geçen hafta Valilik ile görüştü, Vali Kaymak olayla ilgileneceğini ancak bu işin adli bir süreç olduğunu söyledi ve Başsavcılığı işaret etti.

Heyet bugün yetkililerle tekrar görüştü ve görüşme çıkışı bianet’e konuşan avukat Yıldırım, kendilerine, “kemiklerin aileye verileceğinin ifade edildiğini” açıkladı.

Kemikler ulaşınca açlık grevini bitirecek

Kemikler Adli Tıp’tan başsavcılığa, oradan da belediyeye teslim edilecek. Belediye de kemikleri Kemal Gün’e teslim edecek.

Avukat Gökoğlu, “Kemal Gün’e durumu anlattık, verilen söz somut bir duruma dönüşene kadar bekleyeceğini söyledi” dedi.

“Kemikleri alıp cenazeyi defnedene kadar burada olacağız, emeği geçen herkese teşekkür ederiz Bu önemli bir kazanım, ciddi bir adım atıldı.”

Gün’ün avukatı Engin Gökoğlu, bugüne kadarki hukuki süreci bianet’e anlatmıştı:

“7 Kasım 2016’da Dersim merkez ile Hozat ilçesi arasındaki Çat bölgesine Türk Silahlı Kuvvetlerince yapılan hava bombardımanı sonucunda 11 Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi (DHKP-C) militanı öldürüldü. Ölenlerden biri de 28 yaşındaki Murat Gün’dü.

“Bombalanan sığınak çöktü, TSK’nın ulaşabildiği, bütünlüğü kısmen korunmuş cenazeler, Malatya Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından Malatya Kimsesizler Mezarlığına gömüldü.

“Kemal Gün olaydan haberdar olunca savcılığa cenazeyi almak için başvuru yaptı. Murat Gün’ün cenazesinin kimsesizler mezarlığına gömülenler arasında olmadığı bildirilince, sığınağın açılmasını talep etti.

“Talep kabul edildi, Mart ayında bombalandıktan sonra çöken sığınağın olduğu bölgede kazı çalışması yapıldı.

“Kemal Gün, cenazelerden kalan kemikleri kendi elleriyle topraktan çıkardı. O gün kazı alanında 165 parça insan kemiği çıkarıldı. Jandarma ve savcılık kemikleri adli emanete teslim aldı. Kemikler Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

“Adli Tıp Kurumu ise bombalama kaynaklı aşırı ısıdan dolayı kemiklerde DNA eşleşmesi yapılamadığı yönünde rapor yazdı. DNA eşleşmesi olmadığından, savcılık da kemikleri teslim edemeyeceğini bildirdi.”

Kemal Gün cenazesini hukuki başvurularla alamayınca 28 Şubat’ta açlık grevine başladı. B1 vitamini, şeker, su ve tuz alıyor.

Ayça Söylemez – bianet

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 5 =

More in Dersim

To Top