Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

FETÖ’nün örgütlenemediği(!) tek şehir Tunceli mi?

Dersim

FETÖ’nün örgütlenemediği(!) tek şehir Tunceli mi?

Ama bir gerçek vardır ki, kimse kusura bakmasın FETÖ Tunceli’yi kanser hücreleri gibi çepeçevre sarmış, bürokrasi başta olmak üzere şehrin ve toplumun her türlü yaşam alanına girmeyi kısmen de olsa başarmıştır.

Malumunuz, on sekiz ay önce vuku bulan 15 Temmuz hain darbe girişiminin önümüze koyduğu en önemli görüntü, FETÖ’nün din kisvesi altında başta askeriye, emniyet ve yargı olmak üzere bürokraside sinsice örgütlendiği, çeşitli komplolarla siyasi partiler üzerinde hegemonya kurduğuydu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın henüz başbakanlığı döneminde bulunduğu uyarılar ve verdiği büyük mücadeleye 15 Temmuz gecesi ve sonrası başta aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz olmak üzere, yüce Türk milleti gereken desteği vermiştir. Devletimizin ve milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmayı hedefleyen FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ve işbirlikçilerinin millete ihanet girişimi milletin güçlü iradesi ile bertaraf edilmiş, 15 Temmuz gecesi bir tarih yazılmış ve Türk halkı geçmişte benzeri olmayan bir kararlılıkla bizi karanlığa sevk edecek bu alçak girişimden dimdik, omuz omuza çıkmıştır. 

Son zamanlarda belli medya temsilcilerinin dile getirdiği “FETÖ’nün örgütlenemediği tek il: “Tunceli” sözlerini duyunca belli yalanları ve yanlış algılamaları açıklamak Tunceli’de yaşayıp tüm bunlara tanıklık etmiş biri olarak benim için son derece önemlidir. Tunceli’nin eğitim ve öğretime verdiği öneme, kadınların toplum hayatında özgür birey olarak var oluşlarına, vergilerini düzenli ve zamanında ödemelerine pek tabii ki kimsenin itirazı olmaz, bilakis bu davranışlar evrensel ahlak ilkelerinin gereğidir. Ama bir gerçek vardır ki, kimse kusura bakmasın FETÖ Tunceli’yi kanser hücreleri gibi çepeçevre sarmış, bürokrasi başta olmak üzere şehrin ve toplumun her türlü yaşam alanına girmeyi kısmen de olsa başarmıştır. Haliyle bürokraside bu denli örgütlenen hainler topluluğunun bu ilde mensuplarının olmadığını düşünmek ve örgütlenmediğini dile getirmek olsa olsa ahmaklıktır. Sadece bu ilde görev yapan ve FETÖ terör örgütüne üye olmaktan görevden alınan hâkim, savcı, asker, polis vb. devlet memurlarının yüzleri geçen sayısı buna pek aleni örnektir. Bunların yanında görevden alınan Tunceli Vali Yardımcısı, Hozat, Pülümür ve Mazgirt kaymakamları bunlardan birkaç tanesi. 

FETÖ’nün Tunceli İmamı Rahmi Kostuk Tunceli Cemevi’nde Muharrem iftarında ağırlanırken çekilen bir fotoğraf. (Ortadaki sarı kravatlı)

Pek tabii olarak “FETÖ’nün örgütlenmediği tek il: Tunceli” sözünü diline pelesenk etmiş belli (!) kişilerin “bürokraside örgütlenmeleri normal, halk içinde destek bulmadılar.” tarzında bir savunma mekanizması oluşturduklarını görüyoruz. Vereceğim iki örnek ne yazık ki bu övünçleri eğer biraz ar duygusu varsa utanmaya çevirecektir.
FETÖ’nün Tunceli imamı Rahmi Kostuk’un ve beraberindekilerin Tunceli Cemevi ve Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği ile verdikleri görüntüler, halen hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır. Peki buluşmanın sebebi neydi?

FETÖ’nün sponsorluğunda gerçekleşen bu buluşma, Kerbela’da hak için, adalet için, insan onuru ve insanlık âlemi için 72 Ehli Beyt’in şehit edildikleri ve Alevilik inancı için mübarek bir ay olan Muharrem ayına denk gelmesi asla tesadüfi değildir. İslam inancında bütün Müslümanlarca kutsal kabul edilen, Hz. Peygamber Efendimizin şehit torunu Hz. Hüseyin’e yas tuttuğumuz bu mübarek zamanlar ne yazık ki hainler ve Cemevi Yönetimi tarafından kirletilmiş ve insanların inancı üzerinden kendilerine yer edinmeye çalışmışlardır.

2015’te FETÖ elebaşının Alevilere hakaret içeren sözlerini yargıya taşıdığımda ne yazık ki Cemevi Yönetimi uyu(tul)makla meşguldü.  

Gelelim Tuncelilerin ikinci büyük yanılgısına. FETÖ’nün Tunceli’deki terör eğitimi yuvalarını önce ismen tanıyalım: Özel Öz Munzur İlkokulu, Özel Öz Munzur Ortaokulu, Özel Munzur Anadolu Lisesi, Özel Munzur Fen Lisesi, Tunceli merkezdeki ve Çemişgezek’teki sayısız yurtlar, öğrenci evleri, sohbet mekanları vs…

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım, “FETÖ’nün örgütlenemediği tek il Tunceli” derken şu  sorulara cevap arayalım:
-Bu okul ve yurtlara, iyi eğitim verdikleri gerekçesiyle çocuklarını yollayan Tuncelili veli sayısı kaçtır? —-Hangi işadamlarının , şirin görünmek ve ihale kapmak için bu kurumlarla teması olmadı ki? 
-Kurumlarda üst pozisyona gelmek için onlarla temasa geçen insan sayısı kaç?  
-Bu yapının yurtdışı Okullarını ziyarete giden Tunceliler şimdilerde ne düşünüyor? 

Cem TEKİNOĞLU 

Sosyolog

 

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

six + 16 =

More in Dersim

To Top