Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Nazımiye kırsalında 2 asker donarak hayatını kaybetti

Dersim

Nazımiye kırsalında 2 asker donarak hayatını kaybetti

Dersim’in Nazımiye ilçesi kırsalında operasyonda olan 2 asker donarak hayatını kaybetti. 

Nazımiye kırsalında kar ve tipiye yakalanan timde bulunan 2 asker hipotermi geçirdi. Hastanaye kaldırılan 2 asker hayatını kaybetti. 

Valilikten yapılan açıklamada, Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca Nazımiye ilçesi kırsalında terörist unsurlara yönelik gerçekleştirilen operasyonda, olumsuz hava koşullarından etkilenen birliklerin hava şartlarının kısmen düzelmesine müteakip bölgeden helikopterle tahliye edildiği belirtildi.

Bölgede 2 jandarma personelinin hipotermi tanısı ile Tunceli Devlet Hastanesine sevk edildiği aktarılan açıklamada, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 1 jandarma personelinin şehit olduğu, 1 jandarma personeline ise hastanede müdahale edildiği kaydedildi.

Valilikten yapılan ikinci açıklamada ise şehit olan asker sayısının 2’ye yükseldiği duyurularak, “Hastaneye kaldırılan diğer jandarma personelimize uzun süre müdahaleye devam edilmiş olup maalesef kurtarılamayarak şehit olmuştur.” bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, “Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağ olsun. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve − six =

More in Dersim

To Top