Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Mardin Müzesi'nin Dersimli müdürü arkeolog olarak Bayburt'a sürüldü

Haberler

Mardin Müzesi'nin Dersimli müdürü arkeolog olarak Bayburt'a sürüldü

Mardin Müzesi’nin efsane müdürü Nihat Erdoğan, Bayburt’a sürgün edildi.

Sosyal medyada paylaşın
        
   

Mardin Müzesi müdürü iken siyasi ayak oyunlarıyla Eylül 2019’da görevden alınan Dersimli Nihat Erdoğan, bu kez de Bayburt’a arkeolog olarak sürüldü.

arkeolojikhaber.com sitesinde yer alan habere göre, Mardin Müzesi’nin efsane müdürü Nihat Erdoğan, Bayburt’a sürgün edildi.

Mardin Müze Müdürlüğü döneminde kentin tanıtımında sıçrama yaşatan, dünya çapında ses getiren çoğu ödüllü etkinlikler ile başarılara imza atan ve önemli arkeoloji keşifleri gerçekleştiren Mardin Müzesi eski Müdürü Nihat Erdoğan, arkeolog olarak Bayburt’a tayin edildi.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kararı ile Müze Müdürü Nihat Erdoğan, başka birimde görevlendirilmiş ve yerine vekaleten Mehmet Deniz atanmıştı. Mardin Müzesi Müdürlüğünden şaşırtıcı şekilde azledilen Nihat Erdoğan şimdi de Bayburt Müzesine arkeolog olarak tayin edildi.

Göreve geldiği andan itibaren kent halkının sevgilisi haline gelen Nihat Erdoğan, müze faaliyetleri ile kent halkının yaşamını adeta birleştirerek kısa zamanda kent tarihinin efsane isimleri arasında yer almıştı. Yapılan etkinliklere halkın katılımı sağlamanın ötesinde, kent halkınına gelir kapıları da açmayı başaran Nihat Erdoğan, Mardin’e yeni müzeler açacak koleksiyonlar oluşturmayı da başarmıştı. Öyle ki bu çalışmalar sonunda Mardin halkının gözünde Nihat Erdoğan, Ammu Faysal (Faysal Azabo) gibi yaşayan efsane haline gelmişti.

Bu nedenle onun ani kararla görevden alınması ve hakkında karalama haberleri yayınlatılması kent halkı tarafından şaşkınlıkla karşılanmıştı.

Hakkında bazı yerel ve ulusal medyada bazı iddiaları yer almış ama bu iddiaların doğru olmadığı ve karalama amaçlı olduğu ortaya çıkmıştı. Bayburt Müzesi’ne tayin vakasının da siyasi bir karar olduğu iddia ediliyor.

Hakkındaki haberler asılsız çıkan ve olumsuz herhangi bir müfettiş raporu ile verilen bir disiplin soruşturma cezası bulunmayan Mardin Müzesi eski müdürünün Bayburt’a tayiniyle ilgili de iki ayrı iddia ortaya atıldı.

Birincisi Mardin’in yeni yöneticilerinin ondan rahatsız olması, diğeri ise geçtiğimiz aylarda boşandığı eşinin siyasi kulisleri…

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 + nine =

More in Haberler

To Top