Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Ormandan izinsiz 20 ton ağaç kesen AKP Pülümür ilçe başkanının evi arandı

Dersim

Ormandan izinsiz 20 ton ağaç kesen AKP Pülümür ilçe başkanının evi arandı

Meşe ormanında izinsiz agaç keserken suçüstü yakalanan AKP Pülümür İlçe başkanı Çağnur Kılıçoğlu’nun evi jandarma tarafından arandı.

Sosyal medyada paylaşın
        
   

AKP Pülümür İlçe Başkanı Çağnur Kılıçoğlu‘nun evinde, ormandan kesimi yasak olan 20 ton meşe odunu ve bölgede kullanılmayan ağaç elektrik direklerinden 15 tanesini evine götürdüğü iddiasıyla arama yapıldı. 

T24’ün ulaştığı bilgiye göre, arama, köylülerin Kılıçoğlu’nu ihbar etmesi sonucunda jandarma ekipleri tarafından yapıldı, Pülümür Cumhuriyet Savcısı da o sırada bölgedeydi. 

Eski CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün de bölgeden geçerken tesadüf eseri bir evde arama yapıldığına denk geldiğini, daha sonra öğrendiğine göre bu evin AKP İlçe Başkanı Çağnur Kılıçoğlu‘na ait çıktığını belirterek T24’e olaya ilişkin aşağıdaki fotoğrafı gönderdi. 

Olayla ilgili tweet de atan Aygün, köylülerin bu olayın üstü örtülecek düşüncesiyle endişeli olduğunu vurguladı. Olaya ilk olarak arabasıyla bölgeden geçerken denk geldiğini belirten Aygün o anları şöyle anlattı; “Bu sabah 07.30’da yola çıktım, istikamet memleket.. Tam Pülümür Bardakçı tarafından memlekete ilerliyordum ki, solda bir grup asker eşliğinde resmi kıyafetli bir zevatın toplanmış olduğunu gördüm. Bir mahkeme keşif için gelmiştir, diye düşündüm ki.. Tam o anda telefonum çaldı. Karşıda memleketimin en az yirmi yıllık gazetecisi: “AKP… İlçe başkanı 15 elektrik direği ve ormandan kestiği odunları satmaya götürürken, köylülerce ihbar edilmiş ve yakalanmış, savcı olay yerine gitmiş, ama olayın üstü örtülecek diye korkuyoruz, bir şey yapamaz mısınız?” Memleket o halde ki, işlenmiş bir suçu açıklamak “cesaret” işi. Ben Ankara’da yaşıyorum bir kaç senedir, gazeteci arkadaş benden bir açıklama istiyor. Herkes korku içinde. Memleket adına korkunç bir tablo değil mi? Hem Dersim adına, hem koca Türkiye…”

T24

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 4 =

More in Dersim

To Top