Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Isparta Belediye Başkanı, Gani Kaplan’ın Diyanet’i eleştiren konuşmasını engellemeye çalıştı

Haberler

Isparta Belediye Başkanı, Gani Kaplan’ın Diyanet’i eleştiren konuşmasını engellemeye çalıştı

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan’ın Diyaneti eleştiren konuşmasından rahatsız olan AKP’li Isparta Belediye Başkanı kürsüye yürüdü.

Sosyal medyada paylaşın
        
   

Isparta Cemevi açılışında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan’ın kürsü konuşmasında sözü Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından kesildi. Kaplan’ın Diyanet’i eleştiren konuşmasını engellemeye çalışan Başdeğirmen, Kaplan’ı kürsüden indirmeye çalıştı. Alevi kurum başkanları kürsüde söz almayarak durumu protesto etti.

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, Isparta Cemevinin açılışında yaptığı konuşmasında Alevilerin ibadethaneleri olan cemevinin yasal statüye kavuşturulmadan yapılacak hizmetlerin bir anlamı olmadığını ifade etti. Konuşmasının devamında Diyanet’in Alevilere yönelik ayrımcı söylemlerini hatırlatan Kaplan, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz cemevinin yasalarda kabul görmediğini biliyoruz. Alevilerin ibadethanelerin yasal statüsünü kabul etmeden bizlere hizmet vermenin bir anlamı yok. Aleviler açısından bu zulümdür. Cemevleri kırmızı çizgidir diyen Diyanet de bizler için kırmızı çizgidir. Diyanet’in yaptığı hizmetten tek bir dinin tek bir mezhebi yararlanıyor. Laiklik toplumsal barışın güvencesidir. Bu ülkede Diyanet olduğu sürece laiklikten bahsedilemez” dedi.

Diyanet’in Alevilere yönelik ayrımcı tutum ve müdahalelerini eleştiren Kaplan’a konuşması devam ettiği esnada Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen yerinden kalkarak Kaplan’ın bulunduğu kürsüye doğru yürüdü. Başdeğirmen, Kaplan’ın kürsüden indirilmeden programa devam edilmeyeceğini söyledi.

Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE) Genel Başkanı Celal Fırat ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Genel Başkanı Ercan Geçmez de PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan’a karşı ölçüsüz üslup kullanan ve konuşmasına müdahale etmeye çalışan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e tepki olarak söz almadı ve durumu protesto etti.

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Continue Reading
You may also like...
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Alevi kurumları Isparta Belediye Başkanını kınadı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − 2 =

More in Haberler

To Top