Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi

Gündem

Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi

Gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 17. yılında, evinin karşısında bulunan Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen etkinlikle anıldı.

MEZARLIKTAKİ TÖREN
Uğur Mumcu için Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında da bir tören düzenlendi.

Buradaki törene, eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu, oğlu Özgür Mumcu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile partinin merkez ve ilçe teşkilatı üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcılar, ”Vurulduk Ey Halkım, Unutma Bizi”, ”Korkmadan Öldük Ey Halkım, Unutma Bizi”, ”Unutmadık, Unutmayacağız” yazılı dövizler taşıdı, Mumcu’nun kabrine kırmızı karanfil bıraktılar ve mum yaktı.

AĞABEYİ OLAY ANINI ANLATTI
Uğur Mumcu, ölüm yıl dönümü nedeniyle Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen törende konuşan Mucu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu, cinayetin perde arkasının aydınlatılamadığını söyledi.

Suikast gününü anlatan Mumcu şöyle konuştu: ”Sema açıktı ama hava çok soğuktu. Yer baştan aşağı kanla kaplıydı. Birlikte büyüdüğümüz, birlikte genç yaşına bastığımız, birlikte yaşam mücadelesi verdiğimiz Uğur Mumcu’nun parça parça olmuş kolu bir tarafta, bacağı bir tarafta, yüreği karşı binalara saplanmış o sahneyi gördüm. İnsan belleği unutma gibi bir yeteneğe sahiptir ama o sahne benim belleğimde hiç azalmıyor. Ruhsal yapımın bir parçası olmuş. Bunun bir tesellisi de var. Ölüm yıl dönümünde hepimiz bir aradayız.”

‘BAŞARILI OLAMADIK’
Anma törenlerinin acılarını hafiflettiğini ve mücadele güçlerini arttırdığını belirten Mumcu, “Başka cinayetler, başka acılar yaşanmasın diye Uğur Mumcu’nun cinayetini aydınlatmaya çalışıyoruz ama pek başarılı olduğumuz söylenemez” diye konuştu.

Vatandaşlar, törende, Uğur mumcu’nun Atatürk Anıtı’nın yanındaki fotoğrafının etrafına beyaz ve kırmızı karanfiller koydu. (AA)

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

six + fourteen =

More in Gündem

To Top