Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Kılıçdaroğlu’nun İstifasını İstemek…

Gündem

Kılıçdaroğlu’nun İstifasını İstemek…

 Kılıçdaroğlu’nun uzun vadeli vizyon eksikliği ve hatipliği bir sorun olabilir, ama yine de büyük bir siyasi risk alarak, ülkenin bir mezhep savaşına düşmemesi için, adaylıkla ilgili taktiksel, sorumlu ve anlaşılır bir karar vermiştir. 

Ayfer Karakaya 

Hemen de çözmüş herkes: Çatı adayı çökmüş, seçim sonuçlarının suçlusu tek Kemal Kılıçdaroğlu’ymuş. Tam bir vurun abalıya durumu. Sanki Kılıçdaroğlu dışında, diktatörün yükselişine karşı herkes üzerine düşeni yaptı. Sanki adil bir seçim yaşandı, medya ve hatta anket şirketlerinin %90’ı Erdoğan’ın propaganda makinası gibi çalışmadı, sanki devletin tüm olanakları Tayyib’in kampanyasına akmadı, her yer Tayyib’in dev fotoğrafları ile bezenmedi, her kanalda her gün saatlerce Tayyip bangır bangır gürlemedi ve sanki Ekmeleddinoğlu (ve Selahattin) basında yeterince ve hakkaniyetli bir şekilde yer buldu. Bütün bunlar unutturulup, vurun abalıya gibi, herkesin Kılıçdaroğlu’na yüklenmesi kolaycılıktan ve ezbercilikten başka birşey değil. Peki ya MHP’ye, oy kullanmayanlara, hatta Selahattin Demirtaş’a ne demeli? Selahattin Bey, Alevilerden ve CHP tabanından oy almak için harcadığı çabanın yüzde birini AKP tabanından almaya harcasaydı sonuç anlamlı şekilde değişmez miydi?

Hızını alamayanlar bir de Kılıçdaroğlu’na ders veriyor: Bak gördün mü, sağa kaydın da kendi tabanını da kaybettin falan geyikleri (ironik olan, bunu diyenlerin bazıları aynı zamanda HDP’nin İslam konferansını büyük bir siyasi strateji olarak görebiliyor, ama bu konuyu şimdilik geçiyorum). Kılıçdaroğlu’nun uzun vadeli vizyon eksikliği ve hatipliği bir sorun olabilir, ama yine de büyük bir siyasi risk alarak, ülkenin bir mezhep savaşına düşmemesi için, adaylıkla ilgili taktiksel, sorumlu ve anlaşılır bir karar vermiştir. Nitekim çatı adayı tümüyle başarsız da olmamıştır, %40’e yakın bir oy almıştır. Adaylık daha erken ilan edilmiş olsa, gerekçesi daha iyi açıklanabilse ve bu kadar eşitliksiz ve adaletsiz bir seçim olmasa, çatı adayı çok daha yüksek oy alabilirdi.

Velhasılı, seçimdeki tüm hukuksuzluklara ve aşşağılık mezhepçi söylemine rağmen bence diktatörün aldığı oy bence o kadar da büyük bir zafer değildir; ayrıca başarılı olduğu söylenemese de bu sonucun tek sorumlusu Kılıçdaroğlu ve yanlış adayı seçimi değildir. (Bu değerlendirmeme rağmen, şahsen Kılıçdaroğlu’nun CHP başkanlığından istifa etmesini isterim, ama o başka bir mesele…)

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten + three =

More in Gündem

To Top