Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Görmez Alevileri Oyalamayı ve Cemevi’ne Takoz Olmayı Bıraksın!

Siyaset

Görmez Alevileri Oyalamayı ve Cemevi’ne Takoz Olmayı Bıraksın!

CHP İstanbul Milletevkili İhsan Özkes, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Köln’de “Alevilik İslam’ın yoludur”şeklindeki açıklamasına ve Cemevelerini “ucube”ye benzeten Başbakan’ı aklama çabasına yazılı bir açıklama ile cevap verdi…

Dersimnews.com  / Ankara – CHP’nin mütfü kökenli milletvekili İhsan Özkes, diyanet işleri başkanı Mehmet Görmez’in açıklamalarına sert tepki gösterdi. Özkes; Görmez Alevileri Oyalamayı ve Cemevi’ne Takoz Olmayı Bıraksın! dedi.

İşte İhsan Özkes’in açıklaması:

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Mehmet Görmez Almanya’da Köln ve Çevresi Hacı Bektaşi Veli Alevi Cemevi’ni ziyaret etti. Orada “Alevilik İslam’ın yoludur” “Anadolunun asli sahibi Alevi vatandaşlarımızdır” dedi.

Ayrıca Görmez “Ben Sayın Başbakan’a o “ucube” kelimesini sordum. Sayın Başbakan da bana aynen şunu ifade etti: “Benim bizatihi Cemevini kastetmem mümkün değil. Kaçak yapılan bir bina vardı. Binanın kendisi de pek çok eksiklikler içeriyor. Canların niyaz evleri olan Cemevlerini kastederek böyle bir şey demiş olmam mümkün değil” dediğini aktardı.

Diyanet Başkanı sanki Sayın Başbakan’ın danışmanıymış gibi birlikte “ucube” konusunu görüşmüşler. Başbakan’ın özel temsilcisi gibi Cemevine giderek, Başbakanı aklamaya çalışıyor. Açıkça Başbakan’ın sözcülüğüne soyunmuş.

Sonunda Diyanet Başkanı kendine böyle bir rol biçti. Diyanet Başkanı AKP’nin toplum mühendisliğinde taşeronluğa mı soyundu?

Alevilik İslam’ın yolu ise, Anadolunun asli sahibi Aleviler ise, TBMM’de Cemevi açılışına Diyanet Başkanı niçin destek vermiyor? Cemevlerinde Alevi şehitlerin cenazelerine diyanet yetkilileri ve devlet erkanı neden katılmıyor?

Diyanet Başkanı geçen yıl Aşure kutlamasını bile Cemevinde değil, Camide yaptı.

Diyanet, Türkiye’de Alevilerin de her siyasi kesimin de diyaneti olmaktan çıkmıştır. Diyanet sadece AKP’nin din işlerinden sorumlu büro haline getirilmek mi isteniyor?

Sayın Görmez şehit cenazeleriyle ilgili müftülüklere bir genelge gönderdi. Genelgede “Cenaze namazının sıradan bir tören veya seremoni değil, tıpkı cuma ve bayram namazları gibi bir ibadet olduğu, ibadet esnasında yüksek sesle ve topluca tekbir getirmenin dahi mekruh görüldüğü hususu hatırlatılacaktır…” deniliyor.

Kırşehir’de büyük halk ozanı Neşet Ertaş’ın cenazesinde Diyanet işleri Başkan Yardımcısı Sayın Hasan Kamil Yılmaz Sayın Başbakan’ı konuşma yapmak üzere davet etti. Bir siyasi partinin genel başkanı bir başbakan Türkiye’de ilk defa bir dini cenaze namazında konuşma yaptı ve alkışlandı. Bu tabloyu Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı bizzat hazırladı. Bu ne perhiz bu ne turşu Sayın Başkan? Ele veriyorsunuz talkını kendiniz yutuyorsunuz salkımı.

Ben 26,5 yıl görevden sonra emekli olan bir müftüyüm. Bu güne kadar hep cenazede insanlara “nasıl bilirsiz?” diye sorulduğunu ve “haklarınızı helal ediniz” diye söylendiğini biliyorum. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısının merhum Neşet Ertaş için “Müslüman olduğuna şahit misiniz?” diye sorması manidardı. Cami avlusunda, cenaze namazında, dini merasimde Müslüman sorgulaması yapılıyor.

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight − 6 =

More in Siyaset

To Top