Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Ekmeleddin İhsanoğlu, Hacıbektaş’a Gidecek

Siyaset

Ekmeleddin İhsanoğlu, Hacıbektaş’a Gidecek

CHP’li Sabahat Akkiraz, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Hacıbektaş’a giderek Alevilerin sorunlarını dillendireceğini söyledi.

Dersimnews.com – Önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen ve Cumhurbaşkanlığı konusunda görüşlerini ifade eden Akkiraz, İhsanoğlu ile de en yakın zamanda bir araya geleceğini, özellikle Alevi halkının talepleri ve sanatçıların hakları konusunda bir raporu kendisine sunacağını belirtti.

YönHaber’e konuşan Akkiraz şunları söyledi:

ALEVİ TOPLUMUNUN TERCİHİ ÇOK ÖNEMLİDİR

Duygusal davranmak yerine akılcı davranmak, asgari müşterekte toplumun siyasal beklentisine cevap verebilmek açısından İhsanoğlu’nun adaylığını destekliyorum. Partimizin kurumsal kimliğine aykırı, AKP iktidarının seçimde elini güçlendirecek ayrışmalara karşıyım. Alevi toplumunun bu seçimdeki tercihi çok önemlidir. Alevi toplumu akılcı bir toplumdur. Hakları konusunda mücadelelerine destek verecek, Alevileri kucaklayacak bir adaya sırtlarını dönmeyeceklerdir.

SEÇİMDE İKİ KUTUP OLACAK

Seçimde iki kutup olacak. Ya Alevileri seçim meydanlarında yuhalatan,inanç merkezlerine cümbüş evi diyen, kutsallarına dil uzatan, parmak sayısı ile haklarını gasp eden, Sivas katillerine hayırlı olsun diye selam çakan, Alevilere don biçeceğiz deyip tehdit eden ve Cemevleri konusunda ön koşul koyarak ibadethane dayatması yapanlara oy verecekler ya da bunların hiçbirisini hayatının hiçbir zamanında yapmamış olan adayımıza oy verecekler.

İHSANOĞLU HACIBEKTAŞ’A DA GİDECEK

Aleviler, seçim sürecinde görecekler ki İhsanoğlu Hacıbektaş’a da gidecek, Alevi toplumunun taleplerini de dillendirecek. Alevi kurumlarının da AKP iktidarını destekler nitelikte herhangi bir kararın altına imza atmayacağına inanıyorum. Duygusallık yerine Hacıbektaş-ı Velinin dediği gibi ”ilimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır ” düsturuna uygun olarak taleplerine doğru yanıt verebilecek adaydan yana olacağına güveninim tamdır.

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − 1 =

More in Siyaset

To Top