Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Mecliste Zazaca Basın Açıklaması

Kırmancki

Mecliste Zazaca Basın Açıklaması

Hüseyin Aygün’ün düzenlediği basın açıklamasında Kandıra’da darp edilen tutuklu Sevcan Dönmez’in annesi Zeynep Dönmez Zazaca konuştu.
Dersimnews.com/Ankara – CHP Dersim M.Vekili Hüseyin Aygün, Hasta hükümlü Abdullah Kalay ve Kandıra Hapishanesinde darp edilen Sevcan Dönmez‘in aileleriyle TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Meclis’teki toplantıda Sevcan Dönmez’in annesi Zeynep Dönmez’in Zazaca yaptığı konuşma herkesi duygulandırdı.

Dönmez’in cinayetten yatan bir hükümlü olduğunu belirten Aygün, “Adli tutuklularla ilgili daha fazla duyarlılık göstermemiz lazım. Çünkü Türkiye’de herkes adli hükümlü olabilir. Suç işlemek mümkün. Türkiye’de şartlar çok uygun” dedi.

Sevcan Dönmez’in annesi Zeynep Dönmez, cezaevinde oğlunun yaşadıklarını anlatırken, konuşmasının bir bölümünü Zazaca yaptı ve “Beni düşünün, el uzatın. Başbakan’a sesleniyorum, CHP’ye sesleniyorum, milletvekilerine sesleniyorum” dedi.

Dönmez’in konuşmasını Aygün, tercüme etti.

Sosyal medyada paylaşın
        
   
2 Comments

2 Comments

  1. Ro$ev sîtav

    28/08/2013 at 18:45

    (Kurmancî-Türkçe)Gelê canik û camêran.. Min ew dîmen/görüntü sêrkir lê, min qe peyvek Zazakî/Kirmanckî nedî lê Kurmancî qezî dike.. We jî gotîye “..bir bölümünü Zazaca yaptı..”. Ez tênagêhim, gelo merama we çîye, hûn qey ti$tên ku newûna ji me ra diwêjin, an jî diwe$înin..!? Rastî jî, ez Benda bersiva we me..

    Arkada$lar, ben videyu izledim ve birtek Kirmancî konu$an yok.. Fakat Kurmancî konu$uyor. sizlerde “..konu$manin bir bölümünü Zazaca yaptı..” diye yazmi$siniz. Ben anlamiyorum, sizin amaciniz nedir, niye olmiyan $eyleri olmu$ gibi gösteriyorsunuz ve kamuoyunu aldatiryorsunuz.. $imdi desem ki, sizin burda bir çikariniz var, o da yanli$ olur.. Ya bir anlami yok ki bu türeden $eylerin yapilmasina..!?

    Aklima bir tek $ey geliyor; Yoksa siz Dêrsim adina hareket Edip Dêsim halkini mi, kamuoyunda kötü göstermek istiyorsunuz.!? Ba$ka ne anlami olabilir ki, gerçekten anlamaktan zorlaniyorum.!

  2. şoreşgeré agıri(ağrı)

    02/12/2013 at 01:42

    bu zazaki değil,kurmanci

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − seven =

More in Kırmancki

To Top