Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

‘On İki Dağın Sırrı’ 2012’in En İyi 50 Romanı Arasında

Haberler

‘On İki Dağın Sırrı’ 2012’in En İyi 50 Romanı Arasında

idefix.com’un her yıl düzenlediği İdefix Sanal Kitap Fuarı kapsamında 2012’nin en iyi 50 romanı belirlendi İdefix’in bir yayını olan güncel edebiyat dergisi SabitFikir tarafından hazırlanan listede Haydar Karataş’ın On İki Dağın Sırrı romanı ilk 10 arasında yer aldı. 

Dersimnews.com – Kitap tutkunlarının her yıl heyecanla beklediği İdefix Sanal Kitap Fuarı kapsamında, 2012’nin en iyi 50 romanı belirlendi! Seçkin bir jüri tarafından belirlenen bu listede, Haydar Karataş‘ın yeni romanı “On İki Dağın Sırrı”  da var.

SabitFikir dergisi Genel Yayın Yönetmeni Elif Bereketli Bu liste, bu yıl basılan onca roman arasında hangileri öne çıktı, göstermek için hazırlandı. Edebiyat dünyamız hangi isimler üzerinde hemfikir, saptamak için. Okuma serüveninize ışık tutsun diye. Geri dönüp baktığımızda, faydalanabileceğimiz bir bellek oluşturması niyetiyle şeklinde konuştu.

Kitap tutkunlarının her yıl heyecanla beklediği İdefix Sanal Kitap Fuarı kapsamında, 2012’nin en iyi 50 romanı belirlendi! Seçkin bir jüri tarafından belirlenen bu listede, başı Çıplak Deniz Çıplak Ada ile Yaşar Kemal çekiyor.  Haydar Karataş’ın On iki Dağın Sırrı  romanı 2012’nin en iyi onuncu romanı seçildi.

Listenin ilk beşinde ise, Yedinci Gün ile İhsan Oktay Anar; Vergilius’un Ölümü ile Hermann Broch, 2666 ile Roberto Bolano ve 1Q84 ile Haruki Murakami var. Listede, Türkçe romanların oranında bir artış gözlenirken, küçük yayınevlerinin görünürlüğü ise epey yüksek.

İşte en iyi 50 roman listesindeki bazı kitaplar:

Haydar Karataş – On İki Dağın Sırrı
Amin Maalouf – Doğu’dan Uzakta
Yavuz Ekinci – Cennetin Kayıp Toprakları
Jonathan Franzen – Özgürlük
Pascal Mercier – Lizbon’a Gece Treni
Haruki Murakami – 1Q84
Roberto Bolano – 2666
İhsan Oktay Anar – Yedinci Gün
Yaşar Kemal – Çıplak Deniz Çıplak Ada
Hermann Broch – Vergilius’un Ölümü

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − 2 =

More in Haberler

To Top