Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

AKP’li Belediye Maraş Katliamı Resmini Sansürledi, Sergi Açılamadı

Haberler

AKP’li Belediye Maraş Katliamı Resmini Sansürledi, Sergi Açılamadı

Beyoğlu Sanat Galerisi’nde düzenlenmesi planlanan Nostalji 2014 resim sergisinde, ressam Bayram’ın Maraş Katliamı eserinin kabul edilmemesi üzerine sanatçılar eserlerini geri çekti, sergi açılamadı.

maras-katliami-resmi

Beyoğlu Belediyesi’ne bağlı Beyoğlu Sanat Galerisi’nde Pazartesi günü açılması planlanan “Nostalji 2014” karma sergisinde yer alacak olan Nursel Sökmen Bayram’ın “Maraş Katliamı” isimli tablosunun sergiden kaldırılmak istenmesi üzerine sanatçılar eserlerini geri çekti, sergiyse açılamadı.

Cumhuriyet’ten Ayşegük Özbek’in haberine göre Hardan Sanat Ekibi’ndenDimitris Vogdanis Danis, Harris Louvros ve Özlem Haliloğlu’nun düzenlediği sergiye gönderdiği “Maraş Katliamı” isimli resmi küratörlerden Haliloğlu tarafından reddedildi.

Gerekçe olarak kendisine “Katliamla ilgili bir resim olduğu için bu dönemde o resmin sergide yer almaması gerektiğini, ayrıca bir varsayımla belediye başkanının olası tepkisi nedeniyle kaldırılması gerektiğinin” belirtildiğini söyleyen Bayram bu durumun düpedüz sansür olarak değerlendirdi.

Bayram’ın resimlerinin hepsini sergiden çekmesi üzerine diğer sanatçılar da sergiden çekildi, sergi de açılamadı.

Galerinin sanat danışmanı Beste Gürsu sergiyi küratör ve sanatçıların iptal ettiğini söyledi. bianet’in görüştüğü Beyoğlu Belediyesi Basın Danışmanı sergiyi bir buçuk yıl önce küratörlere devrettiklerini, sergiye katılacak eserlerle ilgili bilgilerinin olmadığını açıkladı.

Nursel Sökmen Bayram kimdir?

nursel-sokmen

1967 Tokat doğumlu Bayram Sivas Devlet Güzel Sanatlar Fakültesi’nde iki yıl eğitim gördü, 1996-1997 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Okan Kılıç’la birlikte çalıştı ve üniversite derslerine katıldı.

1997 yılında Sivas Valiliği sanatçıları arasına giren Bayram 2005 yılında İstanbul’a yerleşti ve aynı yıl Renklerin Dansı Sanat Atölyesi’ni kurdu.

2007 yılında, M. Kemal Çetinel ile birlikte atölyesinde sergiler düzenledi, aynı yıl Kültür Bakanlığı Sanatçı Belgesi aldı. Yurt içi ve yurt dışında bir çok sergiye katılan Bayram halen İstanbul Göktürk’te bulunan atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

bianet

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 1 =

More in Haberler

To Top