Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Aygün’den Maçoğlu’na ziyaret

Dersim

Aygün’den Maçoğlu’na ziyaret

Ziyarette konuşan Aygün, valiye selam vermedikleri iddiasıyla gözaltına alınan gençlerle ilgili olarak da Vali Sonel’e istifa çağrısında bulundu.

AYGÜN, “OVACIK TÜM DÜNYAYA MODEL OLDU”

TKP’nin seçim irtibat bürosunda Fatih Mehmet Maçoğlu tarafından karşılanan Avukat Hüseyin Aygün, şunları dile getirdi: “Mehmet Fatih Maçoğlu ve Ovacık modeli  son kırk yılda hayatı anlamış biri olarak bende şöyle  bir duygu uyandırdı; zulüm, katliam, göç, şehit haberleri, tutuklamalar ve itirafçılar gibi korkunç bir üçgende ezilen bir halk ilk kooperatifleşme ve köylünün güvenle ürettiği ürünü Batı Ülkelerine, İstanbul, Ankara’ya gönderilmesi  olumlu bir tepki yarattı. Yani küçücük bir şehir bir model oldu. 40 yıldır bu topraklarda can verenler, bedel ödeyenler  ve hapishanelerde yatanlar, açlık grevlerinde olanlarının çok büyük bir edebi literatür var. Maçoğlu ile birlikte elde edilen nohuttun, fasulyenin, balın Türkiye’de bozulmuş olan gıda sektörüne olumlu bir şekilde yansıtılabileceği ve tarlalarda üretilen ürünlerin güvenle sofralara güvenli bir şekilde  taşınabileceği gösterildi. Bu deneyim Komünizmin anlaşılması bakımından bir ışık oldu. Bu seçimleri kazansa da kaybetse de yarattığı model tarihsel bir modeldir, şimdiden bu model kazanmıştır zaten.”

Ziyaretten memnun olduğunu söyleyen Fatih Mehmet Maçoğlu ise; “Hüseyin abime çok teşekkür ederim, Uzun süredir bu kentte yaptıklarıyla öne çıkmış ve bize 2009 yılından bu yana büyük katkısı olan bir abimiz ve değerimiz. Burada olması bizlere güç kattı.  Önümüzde ki dönem Dersim’in dışında örgütleneceğimiz bu yerel anlayış aslında hakikaten halkın sokağına ve mahallesine söz söyleyebileceği bir anlayıştır. Hepimiz bir siyasi görüşlerde de olabiliriz fakat bir kentin sorunlarını kendine dert edebilen bir kişi bizlere bugün büyük bir model verdi” dedi.

VALİYE İSTİFA ÇAĞRISI

Ziyaretinde dün akşam Vali Tuncay Sonel’in esnaf ziyareti sırasında elini sıkmadıkları gerekçesiyle gözaltılar yaşandığını ifade eden Aygün, “Valilinin selamını almama 12 Eylül döneminde burada öğrenci olan biri olarak darbe koşullarında generalin, vali ve belediye başkanı yapıldığı bir dönemde bir suç değildi. Şuan ki Tunceli valisi selamını almadığı için genç çocukları darp ettiriyor ve karakola çekiyorsa  bence derhal istifa etmesi gerekir. Bunu da burada vicdanlı biri olarak söylememiz lazım. Arkadaşlara çok geçmiş olsun” diye konuştu.

Özgür Dersim

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + 18 =

More in Dersim

To Top