Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Madımak Şehitleri için Golê Çhetu da anma

Dersim

Madımak Şehitleri için Golê Çhetu da anma

2 Temmuz 1993’te Sivas’ta katledilen 33 aydın için Golê Çhetu ziyaretinde anma yapıldı.

Sosyal medyada paylaşın
        
   

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Oteli’nde katledilen 33 aydın için Munzur kıyısında anma yapıldı. Dersimli sanatçılar, Sivas Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybedenlerin anısına türkü söyledi, Munzur nehrine karanfil bıraktı.

Dersim Sanat İnisiyatifi öncülüğünde aralarında sanatçılar Metin Kahraman ve Yılmaz Çelik’in de bulunduğu Dersimli sanatçılar ve vatandaşlar Dersimliler için kutsal öneme sahip Golê Çhetu ziyaret alanında bir araya gelerek anma etkinliği gerçekleştirdi. Hayatını kaybedenlerin anısına mumlar yakıldı, niyaz dağıtılıp dualar edildi.

Günün önemine ilişkin konuşmanın ardından sanatçı Metin Kahraman ve Yılmaz Çelik, Sivas’ta yaşamını yitirenleri unutmadıklarını belirterek türkülerini seslendirdi. Anma, 33 aydın için Munzur nehrine karanfil bırakılmasıyla son buldu.

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight − 5 =

More in Dersim

To Top