Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Dersim’in Kayıp Kızları Meclis’e Gidiyor

Dersim 38

Dersim’in Kayıp Kızları Meclis’e Gidiyor

Dersim Katliam’ı döneminde köklerinden koparılarak rütbeli askerlere, bürokratlara ve eşrafa verilen “Dersim’in kayıp kızları” ve onların yakınları, ailelerini ve “kayıp kızları”nı bulmak için Meclis’e gidiyor.

İki Tutam Saç-Dersim’in Kayıp Kızları belgesel filmiyle açığa çıkan ve suskunluğuna son verip konuşmaya başlayan “kayıp kızlar” şimdi Meclis Dilekçe Komisyonu’nu ziyaret ederek yaşadıklarını anlatacak ve ailelerinin bulunmasını isteyecekler.

Aralarında, Dersim’in kayıp Ermeni kızı 80 yaşındaki Aslıhan Kiremitçiyan’ında bulunduğu grup 14 Haziran 2012 saat 10:30’da Meclis Dilekçe Komisyonu’nu ziyaret ederek Komisyon Başkanı Sn. Mehmet Danış ile görüşecek.

Ziyaretçi grup şu isimlerden oluşmaktadır;

Aslıhan KİREMİTÇİYAN: (Fatma Yavuz) İzmir’den gelecek. 2011 yılında kız kardeşinin çocuklarını buldu.

Erdal KARAKOÇ: Dersim’den gelecek. Geride “iki tutam saç” bırakarak köklerinden koparılan ve 74 yıldır kayıp olan ablası Sakine ve amcakızı Şemsi’yi arıyor.

Güldane ACAR:Tokat’dan gelecek. Dersim’in kayıp kızlarından yaşamını yitirmiş olan annesinin ailesini ve

geçmişini arıyor. Erdal Karakoç ya da Şemsi Karakoç’un kayıp ablaları Sakine veya Şemsi’nin annesi olabileceğini düşünerek DNA testi yaptırmak istiyor.

Maksut BORUCAN: Bursa’dan gelecek. Dersim Katliamı’ndan kurtulan annesinin kucağından askerlerce zorla alınan ablası Tege’yi arıyor.

Nezahat GÜNDOĞAN: İstanbul’dan gelecek. İki Tutam Saç-Dersim’in Kayıp Kızları belgesel filmin yönetmeni.

Kazım GÜNDOĞAN: İstanbul’dan gelecek. İki Tutam Saç-Dersim’in Kayıp Kızları belgesel filmin yapımcısı.

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × five =

More in Dersim 38

To Top