Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Yandaş Medya Kurtiz’in Cenazesi Üzerinden Alevilere Saldırıyor

Haberler

Yandaş Medya Kurtiz’in Cenazesi Üzerinden Alevilere Saldırıyor

Tuncel Kurtiz’in naaşının Tahtakuşlar Köyüne gömülme vasiyetinin yerine getirilmediği yönündeki haberlerin yalan olduğu ortaya çıktı.

tuncel-kurtiz

Dersimnews.com – Sinema ve tiyatronun usta ismi Tuncel Kurtiz’in, ‘Balıkesir’in Güre ilçesindeki Tahtakuşlar Köyü’ne gömülme’ vasiyetinin yerine getirilemediği yönündeki haberler, köyün muhtarı tarafından yalanlandı.

Konuyla ilgili Dersimnews.com’un sorularını yanıtlayan köy muhtarı Hasan Bozkurt, iddiaları yalanladı.

Balıkesir’in Güre ilçesine bağlı Tahtakuşlar köyü muhtarı AKP medyasında çıkan yalan haberlere isyan etti.
Köy muhtarı Hasan Bozkurt; “Kurtiz’in naaşının kabul edilmemesi gibi bir durum söz konusu değil.Medyada yer alan haberler yalandır.”

Tahtakuşlar Köyü ihtiyar Heyeti üyesi Erdoğan Kar ise; “Medyada çıkan haberler Alevileri ve  köyümüzü karalamaya yöneliktir. Kurtiz’in cenazesinin köyümüzde toprağa verilmesi bizi onurlandırır” dedi.

Bölgedeki 9 Alevi köyünün muhtarları da ortak açıklama yaptılar Muhtarlar; “Basında yer alan haberler asılsızdır ve yalandır. Alevi köylerinin muhtarları olarak  Sn. Tuncel  Kurtiz’in ailesi hangi köyü isterse orada mezar yeri vermeye hazırız. Halk sanatçısı Tuncel Kurtiz bizim canımızdır.”

“TUNCEL KURTİZ’İN  öYLE BİR VASİYETİ YOK”

 Tuncel Kurtiz’in yakın arkadaşı ve Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, Kurtiz’in böyle bir vasiyeti de olmadığını söyledi. Boyacıoğlu, 2001 yılında ‘Sarıkız’ın Dağı’ belgeselini çekerlerken, Kurtiz’in, Tahtakuşlar köyündeki Alevi mezarlığını gördüğünü ve çok sevdiğini söylediğini belirtti. Boyacıoğlu, “Ancak özellikle bu mezarlıkta gömülmek için özel bir vasiyeti yoktu” dedi.

VASİYET YANLIŞ ANLAŞILDI

Cenazenin defnedileceği ve Tahtakuşlar Köyü’ne komşu Çamlıbel Köyü’nün muhtarı Mustafa Çamlıbel, duruma açıklık getirdi. Çamlıbel, “Tuncel Kurtiz tam da vasiyet ettiği gibi yarın burada gömülecek” dedi.

Kurtiz ile bir ay önce görüştüğünü belirten muhtar Çamlıbel, “Her zaman bana şunu söylerdi: ‘Muhtar, ölürsem beni deniz gören bir yere defnedin.’ Büyük ihtimalle ailesine de aynı şeyi söylemiştir. Bunu kim çıkardı bilmiyorum. Sabahtan beri bu haberleri düzeltmekle meşgulüm. Bunu kim niye uydurdu bilmiyorum. Rahmetlinin mezar yerini dünden beri hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

Tahtakuşlar’ın komşu köy olduğunu ve Kurtiz’in vasiyetinde bahsettiği mezarlığın, Çamlıbel Köyü’nde hazırlamış oldukları mezarlık olduğunu kaydeden Çamlıbel, “Tahtakuşlar köyü muhtarı Hasan Bozkurt şehir dışında. Kendisiyle telefonda görüştüm. Bana olaydan haberi olmadığını söyledi. Tuncel ağabeyin cenazesi bu gece Edremit Devlet Hastanesi Morgu’nda kaldıktan sonra yarın öğle namazı sonrasında köyümüzde toprağa vereceğiz” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI: BASINDA ÇIKAN HABERLER ASILSIZ

Güre Belediye Başkanı CHP’li Kamil Saka da, Tuncel Kurtiz’i yaklaşık 25 yıldır tanıdığını belirterek, şunları söyledi:

“Tahtakuşlar Köyü’nün Tuncel Bey’in cenazesine defin izni vermediği yönündeki bilgiler doğru değil. Kendisi Çamlıbel Köyü’nde yaşıyordu, evi de bu köyde. Tahtakuşlar ile yalnızca komşu köy ilişkisi var. Bu bilgiler nereden çıkıyor anlamak mümkün değil. Tuncel Bey, ünlü bir sanatçı olduğu için her kafadan bir ses çıkıyor. Ailesine vasiyetinin de Çamlıbel Köyü’nde gömülmek olduğunu biliyoruz. Kendisine isteği gibi denize nazır bir mezar hazırlandı. Ailesi ile tekrar görüştüm. Çamlıbel Köyü’nde toprağa verilecek.”

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

six − six =

More in Haberler

To Top