Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Kılıçdaroğlu’na Saldırı Protesto Edildi

Dersim

Kılıçdaroğlu’na Saldırı Protesto Edildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na dün Meclis’te yapılan çirkin saldırı memleketi Dersim’de protesto edildi.
Dersimnews.com- Dün Meclis’te AKP üyesi Orhan Övet adlı saldırganın saldırısına uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu’na memleketi Dersim sahip çıktı. Dersimliler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan yumruklu saldırıyı kınadı.

Moğultay Mahallesi’ndeki Seyit Rıza Parkı’nda toplanan partililer, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, hemşehrileri Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya tepki gösterdi.

dersim-kilicdarogluna-destek

 

Yaklaşık 1000 kişilik grup adına basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Kemal Bozkurt, “Ana muhalefet partisi Genel Başkanı olan, saygın, dürüst ve beyefendi kişiliğiyle birçok insana örnek olmuş Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na böyle saldırmakla bir şey kazanacaklarını düşünenler, büyük bir yanılgı içindedir. Bu saldırı, demokratik Türkiye’nin dürüst yurttaşları olarak yaşamak isteyen insanlara yöneliktir. Baskı ve şiddete karşı demokratik ve siyasi mücadelemiz daha da güçlenerek devam edecektir” diye konuştu.

Günün, birlik olma ve geleceğe hep birlikte el ele yürüme zamanı olduğunu belirten Bozkurt, şunları kaydetti:

“Zaman, onurumuz, gururumuz olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sahip çıkma zamanıdır. Bizler, bizden biri olan Sayın Genel Başkanımıza yapılan bu saldırıyı, saldırganın arkasındaki güçleri, o karanlık zihniyetleri şiddetle kınıyor, Sayın Genel Başkanımıza geçmiş olsun diyor ve her zaman arkasında olduğumuzu, her zaman desteklediğimizi açık açık belirtmek istiyoruz. İktidarın bu olayı en kısa zamanda açığa çıkarmasını, demokrasinin zarar görmemesini, bu ülkede insan temel hak ve hürriyetlerine saygı duyulmasını, yasakların azaltılmasını, özgürlüklerin çoğaltılmasını, herkese ve her kesime eşit davranılmasını talep ediyoruz.”

 

dersim-kilicdarogluna-destek2

97 yaşındaki Selman Yeşildağ ise bu yaşına kadar böyle bir olay duymadığını dile getirerek, “Bir siyasi parti genel başkanını meclis kürsüsünde dövmek kabul edilemez bir şeydir” ifadesini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeğeni Hakan Kılıçdaroğlu, akrabası olarak, ailesi olarak TBMM’de, CHP Genel Başkanı’na yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını dile getirerek, “Hiçbir partinin başkanına yapılmasını tasvip etmediğimiz bir olaydır. Bu nedenle o şahsı ve yaptıranları şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

CHP’li Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, bu saldırının bilinçli ve tertipli bir saldırı olduğuna inandığını kaydederek, “Dersim halkının kendi insanına sahip çıkmasını istiyorum” dedi.

Parti farkı gözetmeden tüm Dersimlilerin tepki gösterdiği olay, CHP il ve ilçe örgütleri tarafından düzenlenen bir basın açıklamasıyla kınandı. Seyit Rıza Parkı’nda yapılan basın açıklamasına CHP’lilerin yanı sıra her partiden Dersimliler destek verdi.

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five − one =

More in Dersim

To Top