Dersim
Alevi Pirlerinden IŞİD Protestosu
Dersim’dee basın açıklaması düzenleyen Alevi Dedeleri, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’li teröristler tarafından yapılan katliamları lanetledi.
Dersim Merkez Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı’nda bir araya gelen Alevi Dedeleri adına açıklamayı Ağuiçen Ocağı Dedelerinden Mustafa Genç yaptı.
Genç açıklamasında şunları kaydetti: “Bizler Dersim Alevi Ocaklarının evlatları olarak bir araya geldik. Amacımız zalimlerin maşası olan kan içici IŞİD şebekesinin Ortadoğu Haklarına yaptıkları katliamı, insanlık dışı muameleyi ve bu katliam şebekesine silah ve parasal destek sağlayan kişi ve devletleri protesto ve lanetlemektir.
Bu şebeke, bir yıldan bu yana Suriye ve Irak’ta, kendisinden olmayan halkları inanç ve kimliklerinden dolayı katletmektedir.
Amerika başta olmak üzere dünya devletleri ve uluslararası kuruluşlar bu katliamları görmemek ve insanların çığlıklarını duymamaktan gelmektedirler.
Bu gün Suriye ve Irak Halkları ikinci bir Kerbela olayını yaşamaktadır. Geçmişte Kerbela’da İmam Hüseyin’in kafasını kesip onunla top oynayanlar, kadınları çıplak devlere bindirerek teşhir edenler bugün de insanların kafasını keserek katletmekte, kadın ve kızları kaçırıp pazarlarda Araplara satmaktadırlar.
Bu zalimlerin zulmünden dağlara kaçan on binlerce yaşlı erkek, kadın ve çocuk açlık ve susuzluktan öldüler, sağ kalanlar da her an ölümle karşı karşıyadırlar.
Daha birkaç gün önce Ezidi Köyü olan Koço Köyü’nü basan IŞİD çetesi 600 erkeği öldürüp kadın ve çocuklarını alıp kaçtılar daha önce de Laleş’e saldırdıklarında erkekleri öldürüp beş yüz kadını kaçırmışlardı.
Sözde Müslüman geçinen Suudi Arabistan baş müftüsü cihat adına kaçırılan Ezidi kadınlarını cariye, eş ve pazarda para karşılığı satılmasını İslam adına caizdir diye fetva vermiştir.
Yine Türkiye Başbakanı olan Ahmet Davutoğlu bu katliam şebekesi için “öfkeden bir araya gelmiş insan toplulukları olduğunu” söylüyor.
IŞİD’in Türkiye’deki yayın organı Davutoğlu’na ayetli övgüler yağdırmış, Davutoğlu’nun açıklamaları İslam devleti gereceğini ortaya koydu diye yazmıştır. Davutoğlu bu söylemiyle IŞİD şebekesinin katlettikleri halklarla alay etmektedir.
Bu katliam bir gerçeği ortaya koymuştur. Ortadoğu halklarının ırk, din ve mezhep ayrımı gözetmeden zalimlere karşı tek vücut olup mücadele etmeleri zorunlu hale gelmiştir.
Ortadoğu’nun yeraltı zenginlikleri var olduğu sürece zalimler bu gün IŞİD’i yarın başka bir cinayet şebekesini halkların üzerine saldırtacaklardır.
Biz 1937-1938 Dersim katliamını yaşamışların evlatları olarak zalim ulusların maşası IŞİD çetelerinin eliyle Irak’ta, Suriye’de mezhep ve kimlik eksenli yaptıkları katliamlara karşı insanların, kurum ve kuruluşların bu insanlık trajedisine dur demeleri ve Ezidi Halkına ve diğer savaş mağdurlarına sahip çıkmaların, her türlü maddi ve manevi desteği sunmayı vicdani borç olduğunu idrak etmelidirler.
Geçmişte katliama uğramış dersim Alevileri olarak Ortadoğu’da katliama uğramış ve uğrayacak halklara çağrımızdır.
Dersim ocaklar ve evliyalar diyarıdır. Bu diyarda herkese de yer vardır. Kimliğiniz, inancınız ne olursa olsun tümünüze de kapımız açıktır.
Soframızdaki bir ekmeğimiz ile bir bardak suyumuzu sizlerle bölüşmeye hazırız.
Buyurun Dersim’e geliniz.”
tuncelininsesi
