Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Ali İsmail Korkmaz İçin Adalet Yok!

Haberler

Ali İsmail Korkmaz İçin Adalet Yok!

Mahkeme heyeti, savcının esas hakkında mütalaa, avukatların da karşı savunmalarını hazırlaması için süre verdi ve duruşmayı 26 Kasım’a erteledi.

Gezi protestolarına destek için geçen yıl Eskişehir’de düzenlenen gösterilerde Ali İsmail Korkmaz’ı döverek öldürmekle suçlanan dördü polis sekiz sanığın yargılandığı davanın 4. duruşması  dün Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme heyeti, savcının esas hakkında mütalaa, avukatların da karşı savunmalarını hazırlaması için süre verdi ve duruşmayı 26 Kasım’a erteledi.

Ali İsmail Korkmaz’ın ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan, “Gelecek celse savcı ve bizim tarafımızdan sanıklar için neler talep edilecekse onları söyleyeceğiz. Ondan sonraki celsede de sanıklar savunmalarını yapacak. Yani 2 celse sonunda dosya kararda olacak” dedi.

1’i polis 5’i tutuklu 8 kişi hakkında kasten adam öldürmek ve bu suçu kolaylaştırmaktan 10-15 yıl hapis ve ömür boyu hapis istemiyle Eskişehir’de açılan dava, güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye nakledilmişti.

Müdahil avukatlardan yeni rapor

Davanın 4. duruşmasında müdahil avukatlar ise mahkemeye yeni bir bilirkişi raporu sundu. Müdahil avukatların ‘özel bir bilirkişiye’ hazırlattıkları rapor, TÜBİTAK’ın raporunu teyit ediyor. Rapora göre, kamera kayıtlarında dövüldüğü görülen kişi Ali İsmail.

BBC Türkçe’nin ulaştığı rapor, “derinlik çalışması” başlığını taşıyor ve güvenlik kamera görüntüleri üzerinde yapılan “renk incelemesi”nin sonucunu ortaya koyuyor.

Özel bilirkişi raporunda “Söz konusu derinlik çalışması Photo Scape isimli programla gerçekleştirilmiştir. Derinlik çalışmasının özelliği, bir resim üzerindeki (şayet orijinal resim renkli ise) üç ana rengin (kırmızı, mavi, sarı), orijinal düzeye yakın hallerini ortaya çıkarmaktır. Derinlik çalışması, resim üzerinde boyama yapmak değildir” notu yer alıyor.

12 Mayıs’ta Kayseri’de yapılan duruşmada mahkemeye sunulan bir mobese kaydı, Ali İsmail Korkmaz’ın aynı gece Eskişehir’de üzerinde kırmızı bir montla yürüdüğünü gösteriyordu.

Mahkemeye sunulan raporda, “1 numaralı resimler üzerinde yapılan derinlik çalışmalarının sonucunda A.İ.K kısaltmalı şahsın üzerindeki kıyafetin kırmızı tonlarda olduğu anlaşılmıştır” deniyor.

Gerek TÜBİTAK gerekse “özel” bilirkişinin hazırladığı raporlar dışında tanık Semih Berkay Yapıcı da, Ali İsmail’i teşhis etmiş ve üzerindeki kıyafetleri ayrıntılı olarak anlatmıştı.

Dördüncü duruşmada neler yaşandı?

Davanın 4. duruşması 9 Eylül Perşembe günü sabah saatlerinde başladı. Mahkeme salonu dışında davayı takip etmek için gelen gruplarla polis arasında gerginlik yaşandı. Arama noktasında yaşanan arbede sırasında 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Duruşmada, tutuksuz yargılanan polisler Hüseyin Engin, Şaban Gökpınar, Yalçın Akbulut, tutuklu sanıklardan polis Mevlüt Saldoğan ile Muhammed Vatansever, Ramazan Koyuncu, İsmail Koyuncu ve Ebubekir Harlar hazır bulundu.

Anne Emel Korkmaz, jandarmanın güvenlik önlemleri altında salona getirilen sanıkları görünce “Katiller sizi, inşallah hayatınız boyunca hep böyle korumalarla gelirsiniz, Allah belanızı versin” diye bağırdı.

Duruşmada, Adli Tıp Genel Kurulu ve TÜBİTAK raporlarının okunmasına ve ‘iyileştirilmiş’ görüntülerin izlenmesine geçildi.

Adli Tıp Genel Kurulu raporunda, Ali İsmail Korkmaz’ın vücudunda çok sayıda kırık ve şişlik tespit edildiği, zehirlenme olmadığı vurgulandı. Raporda ölümün darba bağlı olduğu belirtildi.

TÜBİTAK raporunu ise mahkeme başkanı okudu. Raporda, olay bölgesinden toplanan kamera görüntüleri ve sabit diskte ekleme, çıkarma, silme olup olmadığının tespitinin yapıldığı ve görüntü iyileştirmenin gerçekleştirildiği belirtildi. Raporda, Harman Ekmek Fırını kamerasındaki sürücülerin 4 kez silindiğinin tespit edildiği aktarıldı.

Anne ve baba görüntüleri izlemedi

Anne Emel Korkmaz ve baba Şahap Korkmaz, video görüntülerini izlemek istemedikleri için salon dışına çıktılar. Anne kızına sarılıp ağlarken, baba Şahap Korkmaz sanıklara, “Bizim başımız dik. oğlumuzla gurur duyuyoruz” diye tepki gösterdi.

Görüntülerde elleri sopalı kişilerin tek tek ayrıştırılarak netleştirildikleri ve fotoğraflarının 1. Şahıs, 2. Şahıs sıralamasıyla numaralandırıldıkları dikkat çekti.

Beşik Otel kamerasını kapatan kişinin görüntüsü gösterilirken, sanıklardan tutuksuz polis Hüseyin Engin, “Bana benziyor, bununla ilgili soruşturma Eskişehir’de devam ediyor” dedi.

Görüntülerde “1. Şahıs” olarak işaret edilen sanık İsmail Koyuncu, görüntüdeki kişinin kendisi olduğunu kabul etti.

Bir sonraki görüntüde yer alan tutuklu polis Mevlüt Saldoğan da “Zor kullandığım şahıs Ali İsmail değildi, keşke silinmeseydi de nasıl saldırıya uğradığımız görülseydi” dedi. Bu sırada salonda bulunan bir izleyici “Ali İsmail sana vurdu mu?” diye bağırınca kısa süreli gerginlik yaşandı.

Sanık Muhammet Vatansever, Ramazan Koyuncu ve Yalçın Akbulut da görüntüdeki kişilerin kendileri olduğunu kabul etti. Akbulut, raporu kabul etmediğini belirterek, “Ben sadece kovaladım” dedi.

Sinan Onuş ve Rengin Arslan
BBCTürkçe

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − 11 =

More in Haberler

To Top