Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Çoban Ali Doğan Firik’i ‘TİKKO Öldürdü’ İddiası

Dersim

Çoban Ali Doğan Firik’i ‘TİKKO Öldürdü’ İddiası

 16 Temmuz günü  akşam saatlerinde Hozat’a bağlı Buzlupınar yaylasında öldürülen çoban Ali Doğan Firik’in TKP-ML TİKKO tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Dersimnews.com – Dersim’in Hozat ilçesinde 16 Temmuz günü akşamı saatlerinde yaylada öldürülen çoban Ali Doğan Firik’in TKP-ML TİKKO tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Firik’in çadırına bırakılan notta örgüt kararıyla öldürüldüğünün yazıldığı belirtildi.

ali-dogan-firik-i-tikko-oldurdu-iddiasi

Edinilen bilgilere göre; Hozat İlçesi’ne bağlı Buzlupınar köyü Teşnek mezrasında bulunan yaylaya gelen uzun namlulu silah taşıyan 3 kişi, çobanlık yapan 58 yaşındaki Ali Doğan Firik’in bulunduğu çadıra girdi.  Ali Doğan Firik ile bir süre tartışan silahlı kişiler, daha sonra Firik’in kafasına ve göğsüne iki el ateş etti.

Olayın ardından dağlık ve ormanlık alana kaçarak izlerini kaybettiren kişilerin, öldürdükleri Ali Doğan Firik’in yanına TKP-ML TİKKO’nun not bıraktıkları öğrenildi. Çadıra bırakılan notta örgüt kararıyla öldürüldüğünün yazıldığı ortaya çıktı.

TKP-ML TİKKO ÜYESİ OLMA İDDİASIYLA CEZAEVİNDE YATTI

Daha önce yasadışı TKP-ML TİKKO örgüt üyesi olduğu iddiasıyla bir süre cezaevinde kaldığı belirlenen Ali Doğan Firik’in öldürülmesiyle ilgili jandarma ekipleri yaylada geniş çaplı inceleme yaptı.

ÖRGÜT KARARIYLA İNFAZ EDİLDİ İDDİASI

Ali Doğan Firik’in öldürüldüğü çadırda yapılan aramada, Dersim kırsal alanında silahlı faaliyet gösteren TKP-ML TİKKO örgütünün bıraktığı bir not bulundu. Firik’i öldüren silahlı 3 kişinin bıraktığı belirtilen notta Firik’in örgüt kararıyla ölümle cezalandırıldığı ve ne amaçla infaz edildiğine dair ayrıntılı bilgilerin yazıldığı belirtildi.

 

Hozat Cumhuriyet Savcılığı’na teslim edilen not ile çadırdaki diğer deliller incelenmek üzere jandarma kıriminal laboratuvarına gönderildi.

Cenazesi otopsi yapılmak üzere gönderildiği Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan alınan Firik, Çemişgezek İlçesi Tekeli Köyü’nde toprağa verildi.

Ali Doğan Firik’in öldürülmesiyle ilgili TKP-ML TİKKO tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

(DHA, CİHAN)

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve + 20 =

More in Dersim

To Top