Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Dersim’de hakim, savcı ve askerlere gözaltı

Dersim

Dersim’de hakim, savcı ve askerlere gözaltı

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Merkez, Mazgirt, Hozat, Nazımiye, Pertek ve Ovacık İlçeleri’nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında hakim, savcı ve askeri personelin bulunduğu bazı şahısların Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alındığı belirtildi.

tunceli-valiligi

Dersimnews.com – Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Merkez, Mazgirt, Hozat, Nazımiye, Pertek ve Ovacık İlçeleri’nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında hakim, savcı ve askeri personelin bulunduğu bazı şahısların Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alındığı belirtildi.  Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanmış illegal örgüt mensuplarınca cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmek amacıyla FETÖ/PDY terör örgütünün darbe yapmaya kalkışması sonucu ilimiz merkezi ve ilçelerimizde soruşturmalar yürütülmektedir” ifadeleriyle başlaya Tunceli Valiliği açıklamasında şunlar kaydedildi: “Bahse konu soruşturmalar kapsamında; İl merkezinde yapılan çalışmalar neticesinde; Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 1 Savcı ve 2 Hakim Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları ile gözaltına alınmıştır. İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 1 Emniyet Amiri hakkında mahkemece Adli Kontrol Kararı verilmiş, açığa alınmıştır. Ayrıca İl merkezinde görevli 1 Yarbay çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştır.”

İlçelerde yürütülen soruşturmalara ilişkin de bilginin verildiği açıklamada, “İlimiz Mazgirt İlçesi’nde yapılan çalışmalar neticesinde; 2 Hakim Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile gözaltına alınmıştır. İlimiz Ovacık İlçesinde yapılan çalışmalar neticesinde; 1 Hakim, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile gözaltına alınmıştır. İlimiz Hozat ilçesinde yapılan çalışmalar neticesinde;

1 Savcı ve 1 Hakim, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile gözaltına alınmıştır. Hozat İlçe Tabur Komutanı Kurmay Albay Suat Erdoğmuş ve Yarbay Cömert Boncuk Hozat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları ile gözaltına alınmıştır. Ayrıca Hozat 51. Motorize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü 16/07/2016 günü Elazığ ilinde yakalanmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. Hozat İlçe Emniyet Amirliği kadrosunda görevli 1 Komiser Yardımcısı Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınmıştır. İlimiz Nazimiye ilçesinde yapılan çalışmalar neticesinde; İlimiz Nazimiye ilçesinde görevli 1 Hakim hakkında yürütülen soruşturma devam etmektedir.

İlimiz Pertek ilçesinde yapılan çalışmalar neticesinde; Hozat ilçesinde görevli 1 Savcı Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları ile gözaltına alınmıştır. Ayrıca 16.07.2016 günü ilimiz Pertek ilçesi 51/1 Piyade Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Sefer Eyüp Şensoy ve Yüzbaşı Erdem Çalışkan Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs ve Devletin Düzenini Bozmak suçlarından dolayı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış. Binbaşı Oğuz Ünal hakkında Adli Kontrol Kararı verilmiştir”

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 4 =

More in Dersim

To Top