Dersim
Nazımiye’de çatışma ve sokağa çıkma yasağı
Nazımiye kent merkezinde yaşanan çatışmada 1 asker ve 2 PKK üyesi hayatını kaybederken 3 polis yaralandı. İlçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Dersimnews.com – Nazımiye ilçe merkezine sızan 30-40 kişilik PKK’li grup ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.
Bu sabah 04.30 sıralarında bir grup PKK’li birkaç yönden Nazımiye ilçesine sızdı. Örgüt mensupları İlçe Jandarma komutanlığına ve Emniyet Amirliğine uzun namlulu silahlarla saldırdı. İlçede yaklaşık 1 buçuk saat çatışma yaşandı.
1 ASKER HAYATINI KAYBETTİ, 3 POLİS YARALANDI
Çatışma sonrası 1 uzman çavuş hayatını kaybetti, 3 polis memuru ise yaralandı. Yaralı polis memurları bölgeye giden helikopterle Dersim Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk tedavileri yapılan polis memurları hastaneye gelen skorsky tipi helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi’ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden askerin cenazesi ise Dersim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
2 ÖRGÜT ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ
İlçede bulunan sağlık ocağını önünde de çıkan çatışmada 2 örgüt mensubu öldürüldü. İlçede birçok bölgede çatışmalardan dolayı yangın çıktı ve ilçeye giriş – çıkışlar asker tarafından kapatıldı. Dersim merkezden ise çok sayıda takviye birlik bölgeye sevk edildi.
SOKAĞA ÇIKMAYA YASAĞI
Çatışmanın ardından Tunceli Valiliği, Nazımiye ilçe merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.
Bölgede hava destekli operasyon devam ediyor.
VALİLİK’TEN AÇIKLAMA
Çatışma hakkında Tunceli Valiliği, internet sitesi üzerinden basın açıklaması yayınladı. Valiliğin açıklaması şöyle:
“22 Ağustos 2016 günü saat 04.50 sıralarında; İlimiz Nazımiye İlçesine sızmaya çalışan yaklaşık 30-40 kişilik BTÖ mensubu grup tarafından, İlçe Emniyet Müdürlüğüne uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırıya güvenlik güçlerimizce anında karşılık verilmiştir. İlçe Emniyet Müdürlüğüne destek kuvvet amacıyla gelen İlçe Jandarma unsurlarına yönelik roketatarlı ve silahlı saldırı sonucu 1 Kahraman Jandarma Uzman Çavuşumuz şehit olmuştur. Çatışma esnasında 3 polisimiz yaralanmış, polislerimizden 2’si tedavileri için Elazığ iline helikopter ile sevk edilmiştir. Çatışmada ilk belirlemelere göre 2 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca 112 Acil Servisimize ait olan 2 ambulans olay esnasında teröristlerce yakılarak kullanılamaz hale getirilmiştir. Operasyon bölgesinden aracıyla çıkan ve olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 1 şahıs Jandarma unsurlarımızca gözaltına alınmıştır. Nazımiye İlçe Merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.