Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Maçoğlu Dersim Belediyesinin borcunu açıkladı

Dersim

Maçoğlu Dersim Belediyesinin borcunu açıkladı

Dersim Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, belediyenin borcunu açıkladı.
Maçoğlu, görevi 65 milyon borçla aldığını kamuoyu ile paylaştı.

Sosyal medyada paylaşın
        
   

Dersim Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, belediyenin borcunu açıkladı.
Maçoğlu, görevi 65 milyon borçla aldığını kamuoyu ile paylaştı.

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu mazbatasını almasının ardından görevine başladı. Daha önce gerçekleştirilen işlemlerin evraklarını incelemek için belediye binasında kameraların önüne geçen Maçoğlu, görevi 65 milyon borçla aldığını açıkladı.

Maçoğlu, evrakların detaylıca incelenmesi ve üzerinde çalışılmasının ardından belediye binasına ve tüm mahallelere de asılacağını duyurdu. 

Yapılacak olan detaylı incelemelerin ardından uygulanması gereken yasal bir işlem varsa hukuki olarak adım atılacağını belirten Maçoğlu, ilk incelemelere göre belediye başkanlığı görevini 65 milyon borçla aldığını duyurdu. 

Maçoğlu belediyenin borç tablosunu basın mensupları ile paylaştı.

Tunceli Valisi`nden borç açıklaması


Dersim Belediyesi`ne kayyuum olarak atanan Vali Tuncay Sonel, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilerek göreve başlayan TKP’li Fatih Mehmet Maçoğlu’nun belediyenin borçlarıyla ilgili yaptığı açıklamaya yanıt verdi.
Sonel, yaptığı yazılı açıklamada, önceki belediyenin tüm kaynakları teröre aktardığını, yönetime geldikleri andan itibaren bu kaynakları vatandaşlara hizmet için harcadıklarını vurgulayıp, şunları kaydetti:

“5 Nisan 2019 tarihinde Tunceli Belediye Başkanlığı görevine başlayan ve daha ilk günden kayyum dönemini hedef alan zihniyet bilmelidir ki; kendisini tehdit eden Kandil ile uzlaşma çabasını kayyum dönemine çamur atarak sağlamaya çalışmaktadır. Biz teröre hizmet eden bir belediye devraldık. Şu an Tunceli’yi huzur şehri olmanın yanı sıra, herkesin imrendiği bir şehir haline getirdik. Tunceli’nin çehresi değişti. Kayyum öncesi 29 milyon TL borç var iken, bu borcu görev yaptığımız dönem içinde 16 milyon TL’ye düşürdük. Ayrıca bu borcu düşürürken görev yaptığımız süre içerisinde 31,7 milyon TL kredi ile 625 milyon TL tutarında yıllardır konuşulan ama yapılmayan projeleri hayata geçirdik. Dönem içerisinde yaptığımız yeni yatırımlar ile 12 milyon TL kira geliri sağlanırken, bunun yanı sıra 6 milyon TL değerinde de yeni araç filosunu şehrimize kazandırdık. Verdiğimiz rakamlar ve örnekler gösteriyor ki kayyum öncesi belediyenin tüm kaynakları şehirde yaşayanlara değil teröre gittiği ortada iken, kaynaklar yöre insanımızın huzurlu bir kentte yaşamaları için kullanılmıştır. Şehirde yaşayan vatandaşlarımızın memnuniyeti bizler için önemlidir. Daha ilk günden çamur atılmasını kamuoyunun takdir ve vicdanına bırakıyoruz.”

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − nine =

More in Dersim

To Top