Dersim
Kayıp Aygül Doku için baraj suyu 15 gün içinde boşaltılacak
Abla Aygül Doku, “Bakan Soylu, Dinar Köprüsü çevresindeki bütün suyun kurutulacağını ve bu sürecin 15 gün içinde tamamlanacağını bize söyledi” dedi.
Dersim’de 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun ailesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü.
Abla Aygül Doku, “Bakan Soylu, Dinar Köprüsü çevresindeki bütün suyun kurutulacağını ve bu sürecin 15 gün içinde tamamlanacağını bize söyledi” dedi.
Bakan Soylu’nun kendilerine, bugün başlatılacak çalışmayla Uzunçayır Baraj Gölü’nün Dinar Köprüsü bölgesindeki suyun Keban Barajı Gölü’ne boşaltacağını aktardığını anlatan Aygül Doku, “Perşembe günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştük. Bu olayın kesin çözümü için gitmiştik. Çünkü 6 Temmuz’da sualtı arama çalışmalarına son verilmişti. Bakan Bey, gayet ilgiliydi. Olayla bizzat ilgilendiğini, baraj suyunun kısmi olarak boşaltılacağını, veriler orayı gösteriyorsa önce ondan bir emin olalım dedi. Bakan Soylu bize, barajdaki Dinar Köprüsü’nün bütün çevresinin bulunduğu kısmın kurutulacağını ve aşağıya kadar 2.5 kilometre daha suyun çekileceğini söyledi. Zaten dalgıçların dediğine göre Gülistan oralardaysa, bu belirlenen ve suyun boşaltılacağı alanda olması lazım. Pazartesiden itibaren başlayacak çalışmalar 15 gün sürecek” dedi.
