Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Dersim'den yaban hayvanı düşmanı ABD'li caniye: Seni bekliyoruz!

Dersim

Dersim'den yaban hayvanı düşmanı ABD'li caniye: Seni bekliyoruz!

Dersimliler ABD’li caninin dağ keçisini vurmasına izin vermeyecek!

Sosyal medyada paylaşın
        
   

Amerikalı İş Adamı Bradley Garrett Van Hoose için Dersm’n Pülümür İlçesine bağlı Salördek köyü civarında bir adet yaban keçisi vurması için geçici avcılık belgesi düzenlendiği ortaya çıktı.


Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün kamuoyundan gizlediği skandal ortaya çıktı.

Dersim’de halkın kutsal olarak gördüğü dağ keçilerinin avlanması için ABD’li iş insanı Bradley Garrett Van Hoose isimli kişiye izin verdi.

Cinayetin ortağı DKMP Tunceli Şubesi!

Antalya merkezli Caprinae Travel isimli firmanın başvurusu üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürlüğü tarafından izin belgesi hazırlandı. ABD’li iş insanı Bradley Garrett Van Hoose isimli kişiye Salördek’te 1 adet dağ keçisi vurma izni verildi. Düzenlenen katliam izin belgesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez‘in imzası var.

Görevi doğayı ve yaban hayatını korumak olan kurumun cinayete ortaklık etmesi büyük tepki topladı.

Dağ keçisinin katledilmesi için hazırlanan izin belgesine göre söz konusu av 7 Aralık ile 13 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

Dersimlilerden caniye çağrı: Seni bekliyoruz!

Dersim’de halkın kutsal saydığı ve Hızır’ın keçisi olarak bilinen dağ keçilerinin avlanmasına ilişkin verilen bu izin belgesinin ortaya çıkmasının ardından Dersimliler katil avcıya ve ona izin veren yetkililere tepki gösterdi.

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu yaptığı açıklamada, 7 Aralık günü ABD’li katil avcıyı Pülümür Salördek Köyünde bekleyeceklerini açıkladı. Dağ keçisinin avlanmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Maçoğlu, ”Halkımız için de kutsal sayılan bu dağ keçisi için bizler 7-13 Aralık tarihleri arasında Salördek’te olacağız. ” dedi.


Sosyal medyada paylaşın
        
   
Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × three =

More in Dersim

To Top