Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Erdoğan’ın Şiilerle İlgili Sözleri Hakkında Suç Duyurusu

Gündem

Erdoğan’ın Şiilerle İlgili Sözleri Hakkında Suç Duyurusu

Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün, Başbakan Erdoğan’ın Kanal 24’te Şiilere yönelik yaptığı açıklamalar nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Dersimnews.com -Aygün, Başbakan Erdoğan’ın Caferilerle ilgili nefret söylemi içeren sözleri hakkında suç duyurusu yaptı.

CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “nefret” ve “hakaret” suçunu işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Aygün, Başbakan hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdi. Aygün, suç duyurusu dilekçesinde Başbakan’ın Kanal 24 adlı televizyonda bir programda dini bir grup hakkında konuşurken “Bunların bir defa 3 tane önemli hasleti var; takiye var, yalan var, iftira var, üçünün neticesi fitne var, fesat var, bunlar Şia’yı geçmiş vaziyette. Şia bunların eline su dökemez” sözlerini sarf ederek Şia inancına mensup insanlara karşı nefret suçu işlediğini savundu.

Aygün’ün avukatı Cihan Söylemez aracılığıyla yaptığı suç duyuru dilekçesi şöyle:

MÜŞTEKİ : Hüseyin AYGÜN 

VEKİLİ : Av. Cihan SÖYLEMEZ 

ŞÜPHELİ : Recep Tayyip ERDOĞAN – Başbakanlık / ANKARA 

SUÇ : Nefret Suçu  

SUÇ TARİHİ : 2014 yılı Mart Ayı  

 AÇIKLAMALAR 

 

Şüpheli Recep Tayyip ERDOĞAN, geçtiğimiz hafta  Kanal 24 adlı televizyonda sunulan programda dini bir grup hakkında konuşurken “Bunların bir defa 3 tane önemli hasleti var, takiye var, yalan var, iftira var, üçünün neticesi fitne var, fesat var, bunlar Şia’yı geçmiş vaziyette. Şia bunların eline su dökemez” sözlerini sarf ederek Şia inancına mensup insanlara karşı nefret suçu işlemiştir. (http://videonuz.ensonhaber.com/izle/basbakan-sia-cemaat-in-eline-su-dokemez )

 

Şia, sözlük anlamı itibariyle Şah-ı Merdan Pir Haydar-ı Kerrar On İki İmamlar’dan Birinci İmam olan  Ali’yel Murteza’nın takipçilerine verilen bir isimdir.

Bugün gerek Türkiye’de gerekse de dünyada Şia inancına mensup milyonlarca insan yaşamaktadır.

Şüphelinin sözlerinin kelime anlamı itibariyle içeriği “…bunlar Hz. Ali takipçilerini geçmiş vaziyette, Hz. Ali takipçileri bunların eline su dökemez’dir.

Şüphelinin kendisi de İmam-hatip mezunudur. Şia’nın ne anlama geldiğini bilmemesi veya yanlışlıkla söylemiş olması ihtimali de yoktur.

Şüpheli hali hazırda Başbakandır. Aynı zamanda bir partinin de genel başkanıdır. Dolayısıyla şüphelinin sarf ettiği sözler ceza kanunumuz açısından suç teşkil etmektedir.

Şüpheli sözleri ile “Hem Hz. Ali’ye, hem Hz. Ali takipçilerine”  hakaret etmekte, Caferi/Alevi yurttaşlarımıza karşı halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekte ve ayrımcılık yaparak nefret suçu işlemektedir.

Bugüne kadar hiçbir Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı, kendi devletinin yurttaşlarına karşı böyle ayrımcı, hakaretamiz, kin ve düşmanlık güden sözler sarf etmemiştir. Şüphelinin bu sözleri sarf etmesi yeniden göstermektedir Tayyip Erdoğan adlı kişinin zihin dünyasında açık bir şekilde “Alevi düşmanlığı“ vardır.

Şüpheli,  “Şia” ile ilgili sözleriyle açık bir şekilde “halkı kin ve düşmanlığa tahrik“ “nefret“ ve  “hakaret“ suçunu işlemiştir.

 

NETİCE-İ TALEP: Yukarıda izah edilen açıklamalar karşısında şüpheli hakkında soruşturmaya başlanmasını ve  fezlekesinin ivedilikle TBMM’ye gönderilmesini nihayetinde şüpheli hakkında cezalandırılması istemi ile dava açılmasını vekil eden müşteki adına saygılarımızla arz ve talep ederiz. 18.03.2014

     MÜŞTEKİ VEKİLİ

 Av. Cihan SÖYLEMEZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 + nine =

More in Gündem

To Top