Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Zazaca müzikte yeni bir ses: Zarance

Haberler

Zazaca müzikte yeni bir ses: Zarance

Dersimli sanatçı Zarance, ilk albüm çalışması ‘Wayirê Vengê Ma’ ile Zazaca müziğe yeni bir soluk getiriyor.

Sosyal medyada paylaşın
        
   

Zazaca müzik yapan Dersimli sanatçılara yeni bir ses daha eklendi. Zarance, kendine özgü sesiyle Zazaca müziğe yeni bir nefes katıyor.

Dersimli sanatçı Zarance, ilk albüm çalışması  'Wayirê Vengê Ma' ile Zazaca müziğe yeni bir soluk getiriyor.

Almanya’da yaşayan Dersim Pülümür doğumlu Zarance, ilk albüm çalışması ‘Wayirê Vengê Ma’ ile Zazaca müziğe yeni bir nefes getiriyor.

Zarance, Zazaca albüm çıkarma amacını; ‘Benim de anadilim olan Xızır’ın dili Kırmancki/Zazaca’ya nefes olmak, insanı, canlı cansız doğası ile bir bütünlük içersinde yaşayan geleneksel Dersim kültürüne, diline, inancına, doğasına sahip çıkmak bu albümün öncelikli amacı.’ sözleriyle ifade ediyor.

8 eserin yer aldığı ‘Wayirê Vengê Ma’ albümün teması Dersim hasreti. Albümde yer alan eserlerin sözleri Ali Erenler ve Aslan Kaya‘ya ait. Geleneksel Alevi müziği tınılarının belirgin olduğu albüme Veli Erenler thomor (cura) ile eşlik ediyor. Albümün aranjmanlığını ise Cengiz Akataş üstlenmiş.

Birbirinden güzel 8 Zazaca türkünün yer aldığı albüm Zarance‘nin youtube sayfasından dinleyebilirsiniz.

Zarence

Dersim, Pülümür, Ardıçlı (Gersunut) Köyünde doğdu. Bursa’da okudu, İstanbul Üniverisitesi’nde Jeofizik öğrenimini tamamladı, Almanya’da Kiel Üniversitesi’de Jeofizik dalında doktora yaptı. Değişik ülkelerde alan araştırmalarında görev aldı. Uzun bir süredir müzik ile ilgileniyor, gitar ve şan dersleri alıyor. Wayirê Vengê Ma ilk albüm çalışması.

web sitesi: http://zarance.net

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve − 4 =

More in Haberler

To Top