Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Ovacık’ın dünyayla bağlantısını bir çiftçi yanlışlıkla kesmiş

Dersim

Ovacık’ın dünyayla bağlantısını bir çiftçi yanlışlıkla kesmiş

Ovacık’ta Perşembe günü öğleden sonra sabit ve mobil telefonlar ile internet hatlarının aniden devre dışı kalmasına, tarlasına su kanalı açmak için iş makinesiyle kazı yapan bir çiftçinin yer altındaki fiberoptik kabloları yanlışlıkla koparmasının nedeni olduğu ortaya çıktı.

tunceli-ovacik

Savcılık, çiftçi hakkında soruşturma başlattı.

Ovacık’ta dün öğleden sonra ilçeye giden fiberoptik iletişim kablolarının kesilmesiyle ilçedeki sabit ve mobil telefonlar ile internet hatları devre dışı kaldı. Telekom yetkililerinin yaptığı ölçümlerde ise arızanın,  PKK’lilerin sık sık yol kestiği Munzur Vadisi’ndeki Aşağı Torunoba ile Venk Köyü yakınlarında olduğu tespit edildi. Fiberoptik hattının ilk aşamada bölgedeki PKK’liler tarafından kesilmiş olabileceği yetkililer tarafından dile getirilirken, jandarma ekipleri tarafından yapılan araştırmadan sonra gerçek ortaya çıktı.

Jandarma ekiplerinin bugün Telekom yetkililerinin kendilerine bildirdiği yerde yaptıkları inceleme Ovacık’ın dünyayla bağlantısını tarlasına su kanalı açmak isteyen bir çiftçinin neden olduğunu tespit etti.

Jandarma ekipleri, Aşağı Torunoba Köyü yakınlarında bir çiftçinin tarlasına su kanalı açmak için Dersim- Ovacık karayolunun kenarında iş makinesiyle yaptığı kazı sırasında yanlışlıkla yeraltındaki fiberoptik kabloları kopardığını belirledi.

Ovacık Savcılığı tarafından ismi verilmeyen çiftçi hakkında soruşturma başlatırken, arızanın olduğu bölgeye giden Telekom ekiplerinin onarıma başladığı bildirildi.

DHA

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 − one =

More in Dersim

To Top