Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Ahmet Hakan’dan Yılmaz Özdil’e Dersim Dersi

Dersim 38

Ahmet Hakan’dan Yılmaz Özdil’e Dersim Dersi

– Biz “Dersim’de binlerce günahsız insan öldürüldü” diyoruz… – Adamlar kalkıp “İyi ama Seyit Rıza da büyük bir haindi” diyorlar.

Dünkü köşesinde Dersim olaylarının simge ismi Seyit Rıza’nın kukla olduğunu, operasyon öncesi de onlarca askerin şehit edildiğini ve Seyit Rıza’nın İngiliz ve Fransızlar’a mektup yazdığını kaleme alan Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil’e en sert tepki yine aynı gazeteden Ahmet Hakan’dan geldi. İşte o yazı:

BİR İKİ DAKİKA SUSUN!
– Biz “Dersim’de binlerce günahsız insan öldürüldü” diyoruz… – Adamlar kalkıp “İyi ama Seyit Rıza da büyük bir haindi” diyorlar.
– Biz “Çoluk çocuk dinlemediler, hamile kadınları bile süngülediler, aloo” diyoruz.
– Adamlar kalkıp “Ama Dersim’de de iki karakola baskın yapılmıştı” diyorlar.- Biz “Dersim halkını mağaralarda fareler gibi zehirlediler” diyoruz.
– Adamlar kalkıp “feodalite ah feodalite” falan diyorlar.- Biz “Dersim derelerinde günlerce kan aktı” diyoruz.
– Adamlar kalkıp “İngiliz parmağı” diyorlar.

– Biz “Okuma yazma bildiği bile şüpheli 80’lik pir ü fani Seyit Rıza’ya yapılan cinayettir” diyoruz.
– Adamlar kalkıp Seyit Rıza’nın “Ekselansları” diye İngilizlere mektup yazdığından söz ediyorlar.

– Biz “İngiliz’e mektup yazılmış olsa dahi bunun bedeli 15 bin kişinin katledilmesi midir?” diye soruyoruz.
– Adamlar kalkıp “Biraz tatsız şeyler de olmuş canım, abartmayalım” diyorlar.

– Biz “Ortada bir isyan yoktu ya… Hadi diyelim ki vardı… Peki çoluk çocuk niye öldürüldü?” diye soruyoruz.
– Adamlar kalkıp “Açma o defterleri, açma o defterleri” diye cevap veriyorlar.

– Biz “katledilen bebeklerden, kadınlardan, ihtiyarlardan” söz ediyoruz.
– Adamlar kalkıp “Halk feodal derebeylerinden kurtarılmıştır” diyorlar.

– Biz “sürgünlerden, kayıp kızlardan, cinayetlerden, mezarsız ölülerden” söz ediyoruz.
– Adamlar kalkıp “Dersim’e medeniyet getirildi” diyorlar.

DERSİM DUASI

– ALLAH kimseyi Dersim’de olup bitenlere mazeretler uydurmaya, gerekçeler bulmaya çalışanların durumuna düşürmesin.
– Allah kimseyi olmayan bir isyanı olmuş gibi göstererek bebeklerin öldürülmesini bile haklı çıkarmaya çalışanların durumuna düşürmesin.
– Allah kimseyi en haklı davasını savunmaktan bile imtina eden bir Kemal Kılıçdaroğlu aczine düşürmesin.
– Allah kimseyi en az 15 bin kişinin ölümüyle sonuçlanan bir olayı bize “gayet makul tarihi bir olay” olarak yutturmaya çalışan CHP’li şahinlerin konumuna düşürmesin.
– Allah kimseyi Aleviler hakkındaki duygularını gayet iyi bildiğimiz iktidar mensuplarını bir numaralı Kızılbaş savunucusu pozisyonuna yükseltenlerin durumuna düşürmesin…
– Allah kimseyi izleri hala süren bir katliamın dile getirilmesini “milleti birbirine düşürmek” olarak yorumlayanların durumuna düşürmesin.

TUNCELİ NEDEN Mİ CHP’Yİ DESTEKLİYOR?

Birileri acayip şaşkın…
Hayret nidaları eşliğinde soruyorlar: “Tunceli halkı, Dersim katliamına karşın neden CHP’den kopmuyor?” Ardından da bilgiç bir edayla söyleniyorlar:
“Adamlar cellatlarına âşık olmuşlar… Bu basbayağı Stockholm sendromu canım…”
Hiç de öyle değil…
Tunceli halkı, CHP’den kopup sağ partilere gittiğinde karşısına…
– Fevzi Çakmak zihniyetinin…
– Celal Bayar acımasızlığının…
– Kazım Karabekir yaklaşımının…
– Kızılbaşlar hakkında atılan bin türlü iftiranın…
– Sünni çoğunluğun tarihsel vicdansızlığının…
– Bir türlü yasal statüye kavuşturulmayan cemevlerinin…
– “Biliyorsunuz kendisi Alevi” denilerek yuhalatmaların…
– “Yüksek yargıyı aleviler ele geçirildi” tezviratının…
– Maraş’ın, Çorum’un, Sivas’ın…
Çıkacağının gayet farkında…
O nedenle…
Veremi görüp sıtmaya razı oluyorlar.

EY CHP KARDEŞLERİM

– ERDOĞAN’a “Dersim’i istismar ediyor” diye kızacağınıza kendi partinizin liderine “böyle bir istismara neden fırsat veriyorsun” diye kızsanız daha iyi edersiniz.
– Erdoğan’a “Çorum için de, Maraş için de özür dile” falan diyeceğinize kendi partinizin liderine “Dersim için bir şeyler söyle” diye çağrıda bulunsanız daha iyi edersiniz.
– Erdoğan’ı Dersim konusunda samimiyetsiz bulmakla uğraşacağınıza kendi partinizi Dersim konusundaki samimi görüşlerini açıklamaya zorlasanız dahi iyi edersiniz.
– Erdoğan’a bugünün zulümlerini anımsatmak yerine kendi partinizin dünün zulümleriyle hesaplaşmasını talep etseniz daha iyi edersiniz.
– Erdoğan’ın çelişkilerine odaklandığınız kadar, önce “milleti birbirine düşürüyorsun” diyen, ardından da “Dersimlilerin topraklarını ver” çağrısında bulunan genel başkanınızın çelişkilerine odaklansanız daha iyi edersiniz.
– Erdoğan’ın “Devlet yapmadı CHP yaptı” sözüne kızacağınıza, “o zaman devlet CHP idi” diye cevap veremeyen partinizin yöneticilerine kızsanız daha iyi edersiniz.
– Erdoğan’ın Dersim katliamı üzerinden partinize gol atmasına kızacağınıza, gollük pası Erdoğan’ın ayağına atan partinizin yöneticilerine kızsanız daha iyi edersiniz.
– Erdoğan’ın Dersim konusunda ön almasına bozulacağınıza, konuyu ilk kez dile getiren partiliniz Hüseyin Aygün’ün neden susturulduğuna bozulsanız daha iyi edersiniz.

NE DEMİŞTİ SEYİT RIZA?

DERSİM katliamını mazur göstermeye çalışanlar ne diyorlar?
Diyorlar ki:
– Olaylarda İngiliz parmağı vardı…
– Bir kalkışma vardı.
– Eşkıyalık yapıyorlardı.
– Vergi vermiyorlardı.
Falan filan…

En iyisi ben susayım da bütün bunlara Seyit Rıza yanıt versin.
Ne demişti Seyit Rıza?
“Ben sizin yalanlarınızla baş edemedim, bu bana dert olsun. Ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim, bu da size dert olsun” demişti.

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Continue Reading
You may also like...
1 Comment

1 Comment

  1. murat eren

    26/11/2011 at 11:22

    sayın milletvekilimiz Hüseyin AYGÜN dersim konusunu açtığından beri bu konu üzerinden iktidar muhalefet kavgasını,sosyalistler içerisinded de bir kısmı kürt isyanı idi,bir kısmıda isyan yoktu deyip dersim üzerinden rant sağlamaya çalıştıklarını televizyon programlarından bir dersimli olarak hayretlen izliyoruz.anlayamadığım iktidar dersimlileri bu kadar çok seviyorsa arşivleri neden açmıyor, neden somut bir adım atmıyor. Belki arşivler açıldıktan sonra bizim dedelerimiz hatta yapmıştır.biz dersimliler atalarımız adına devletten özür dilemek zorunda kalırız.Neden bu kadar korkuyorsunuz.CHP ise bu kadar katı muhalefet yapacağına bir sosyal demokrat bir partiye yakışırcasına evet böyle bir olay yaşanmıştır deyipte Üniversite Akademisyenlerinden oluşan bir komisyonu kendi içerinde oluşturup araştırma yapmıyor.sayın sözde sosyal demokratlar korkmayın bu araştırmayı yapın 25 altına düşmezsiniz. Yani şu anda ki durumunuzdan aha kötü olmazsınız.kazancınızmı ne olacak en azından yakın tarihimizden bir karanlık dönemi aydınlatırınız ki bir daha bu karanlık dönemi yaşamıyalım.siz sosyalistler dersimde bir isyan yoktu.neden mi? her isyanını bir amacı olurda ondan,Seyit Rıza nın yaptığı bir isyansa amacı neydi bir kürt devletimi kurmaktı asla çünkü dersim halkı tarih boyunca kürtlerle barışık yaşayan bir toplum değildi mehzep farkı nedeniyle ve hatırlatırım ki bir sürü kürt isyanları çıkmış ama dersim bölgesinde bu isyanlara destek çıkılmamıştır.marksist bir devletmi kurmak istiyordu o da değil çünkü marksist değildi. bu ikisi olmadığına göre ortada bir isyan olmamıştır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × five =

More in Dersim 38

To Top