Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Sayın Ekrem İmamoğlu’na Suriye için Açık Mektup

Haberler

Sayın Ekrem İmamoğlu’na Suriye için Açık Mektup

Sayın Ekrem İmamoğlu’na Suriye için Açık Mektup;

Sayın Ekrem İmamoğlu,

Türkiye’nin birlik ve beraberliği denilince aklıma gelen sayılı siyaset adamlarından birisiniz. Beylikdüzü CHP İlçe Örgütünden başlamak üzere Demokrasi ve Hürriyet Mücadelesinde, Laik Demokratik Hukuk Devleti Savunmasında şuana kadar hiç tökezlemediniz.

Ekrem Bey,

Tarih Bilincinizin yüksek oluşu ve İstanbul’un Kadim Tarihine ve Kültürünün Bileşenlerine olan sahipleniş duygunuza şahitlik ettik, etmeye de devam ediyoruz. Ancak son zamanlarda Suriye Meselesi konusunda basına yansıyan düşünce ve ifadelerinizin, Türkiye Alevi Toplumunda endişelere yol açtığını belirtmek isterim.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı sıfatı ile yapmış olduğunuz açıklamalarda “Şam’a Heyet Göndereceğinizi ve Şam’ı ziyaret etme düşüncelerinizin olduğunu” ifade ettiniz.

Sayın İmamoğlu,

Sizin de bildiğiniz üzere Dikta Baas Rejiminin Şam’da çökmesinden sonra Şam Vilayeti dahil pek çok Suriye şehrinde HTŞ ve onun koalisyon içinde olduğu El-Kaide/Işid uzantıları olan militarist güçler, yönetimi ele geçirmiş ve seçim yapmayacaklarını ifade ederek, halkın mili iradesini “Gasp Etme ve Kendi Diktatörlüklerini” koruma yoluna meyletmişlerdir.

Suriye Şehirleri ve Belediyeleri şuan seçimle iş başına gelmemiş ve seçilmişlerin olmadığı bir şekilde yönetilmeye çalışılmaktadır. Şam merkezli Suriye’nin yeni yönetim anlayışının turnusolu; Suriye’nin Atanmış Adalet Bakanının şahsiyeti ve geçmiş mücrim eylemlerinde aşikardır.

Suriye İktidar Değişimini, Suriye Halkından gasp eden HTŞ adlı örgüt, 4 sene Suriye’de seçim yapılmayacağını ifade etmiş, Suriye vatandaşlarının seçme ve seçilme hakkını tanımamıştır. Suriye şehir ve belediyeleri şuan demokratik bir rejim İdaresi altında değildir.

Suriye’de Aleviler, Hristiyanlar ve Dürziler, HTŞ adlı örgütün yönettiği şehirlerde ve belediyelerde can ve mal güvenliği endişesini çok derinden yaşamakta, soykırım tehdidi olasılığı onları tedirgin etmekte ve Şeriat Kanunlarına göre yönetilmek istememektedirler.

Türkiye Belediyeler Birliği, yukarıda ki şartlar dahilinde Suriye’ye hizmet götürmek, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının tek kuruş vergisini yardımlaşmada kullanmak istiyorsa ;

1) Suriye’de Seçimlerin Yapılmasını istemeli ve beklemelidir.

2) Suriye Şehirleri ve Belediyelerinde Alevi,Hristiyan ve Dürzi toplumlarının can ve mal güvenliklerinin sağlanmasından emin olmalıdır.

3) Suriye’de HTŞ tarafından atanmış Şam Valiliği ve Belediye mercilerini değil, halk tarafından seçilecek Şam Valiliği ve Belediye mercileri muhatap almalıdır.

Sayın Ekrem İmamoğlu,

Siz Demokrasiye inanmış biri olarak, Türkiye Belediyeler Birliğinin tek kuruşunu, Suriye’de geçmişi karanlık bir yönetim ile temas kurmak için harcamamalısınız.

Suriye’de Türkiye Belediyeler Birliğinin muhatabı ; HTŞ değil, HTŞ’nin silah zoruyla demokrasi ve hürriyeti, seçme ve seçilme hakkını elinden aldığı Suriye Halkı olmalıdır.

Hürmetlerimle. 09.01.2025

Av. Cihan Söylemez/ İstanbul
Cumhuriyet Halk Partisi – CHP üyesi
Türkiye Barolar Birliği Tunceli Barosu Delegesi

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve − 3 =

More in Haberler

To Top