Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu’ndan Bahçeli Açıklaması: Provokasyon

Diaspora

Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu’ndan Bahçeli Açıklaması: Provokasyon

Bahçeli’nin Dersim’de yaşanan felaketi siyaseten suistimal etmesini esefle kınıyor, Dersim’de istenmediğini bilmesini istiyoruz. 

Dersimnews.comDevlet Bahçeli’nin Dersim ziyaretine bir tepki de Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu Eşbaşkanı Leyla Gündüzkanat‘tan geldi.

fdg-bahceli

Açıklamada, “İnsanlık suçu olan Dersim Soykırımı’nı onaylayan söylemlerden, Dersim’de hunharca öldürülen binlerce masum insanı soysuz, bölücü, yıkıcı diye adlandırdıktan ve Dersim’de yaşananlar için ‘Kerbela değil, kin belasıdır’ dedikten sonra, Bahçeli’nin 28 Kasım’da Dersim’e gideceğini açıklaması provokasyondan öte bir niyeti taşıyamaz.. Bahçeli’nin Dersim’de yaşanan felaketi siyaseten suistimal etmesini esefle kınıyor, Dersim’de istenmediğini bilmesini istiyoruz. Akrabalarımızı; çocuk, yaşlı, kadın, masum demeden yakarak, süngüleyerek, gazlayarak, asarak öldüren, toplumsal belleğimizi sarsan, inancımızı yok eden milliyetçi, ırkçı nefreti körükleyen söylemleriyle Dersim halkını zan altından bırakan bir zihniyeti Dersimliler coğrafyalarında istemiyorlar” denildi.

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × four =

More in Diaspora

To Top