Alevilik

Avrupa’daki Aleviler, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi’nde temsilcilik hakkı elde etti

Published on

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun(AABK), 19 Mart 2016 tarihinde yaptığı başvuru Avrupa Parlamentosu(AP) ve Avrupa Konseyi tarafından kabul edildi.

Avrupalı Aleviler bu kararla Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi’nde temsilcilik hakkı elde etmiş oldu.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun 2015’te başlattığı diplomasi çalışmaları kapsamında, yapılan temsilcilik başvurusuna Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi tarafından olumlu cevap verildi. Hükümetler dışında ilk defa bir inanç kurumuna tanınan bu hak sonrasında Avrupa Parlamentosu bünyesinde bir büro açacak olan AABK, alınacak kararlara etki edecek bir lobi gücüne ulaşmış olacak.

 

Yeni hedef: 2019 Avrupa Parlamentosu seçimleri

AABK Diplomasi Çalışma Grubu adına açıklamalarda bulunan Avrupa Alevi Gençler Birliği Genel Başkanı Ümit Sarı, ilk etapta AP’de yer alan partilerle birlikte Alevi Dostluk Grupları oluşturacaklarını ifade etti. Sarı, “Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bu proje Avrupa Parlamentosu tarafından dün kabul edildi. Artık örgütümüzü temsilen Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’nda direkt temsil edileceğiz. AABK’nın, Avrupa’da sözü dinlenen ve fikrine başvurulan bir konuma gelmesinin gururunu hep birlikte taşıyoruz. Yeni hedefimiz 2019 yılında yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimleri. Bu seçimlerde AABK olarak kendi adaylarımızla seçimlere girerek, kendi vekillerimizle AP’de temsil edilmek istiyoruz” diye konuştu.

Alevi Haber Ajansı

Sosyal medyada paylaşın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve − 6 =

Copyright © 2008-2022 Dersimnews.com